Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Γνωρίστε τη Μαρία Κακαλή

Είναι συνάδελφος νηπιαγωγός, μόλις 27 ετών και από προχτές η νέα δήμαρχος του Αγίου Ευστρατίου!




Η Μαρία Κακαλή που έχει βραβευτεί για τις επιδόσεις της στα μαθήματα της Α’ Λυκείου από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, το 2004 αποφοίτησε από το ενιαίο λύκειο Αγίου Ευστρατίου και την ίδια χρονιά εισήχθη και σπούδασε στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστήμιου Πατρών.


Είναι παντρεμένη με τον Παναγιώτη Καραϊσκάκη, με τον οποίο έχει αποκτήσει ένα γιο. Μετά τις σπουδές της, επέστρεψε στο ακριτικό νησί και μένει μόνιμα εκεί. Εκλέχτηκε ως Δημοτικός Σύμβουλος Αγίου Ευστρατίου στις εκλογές του 2010 σε ηλικία μόλις 23 ετών και αργότερα ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τον Ιανουάριο του 2013.
 
Βέβαια η σταδιοδρομία της αυτή οφείλεται και στο μικρό πληθυσμό του νησιού. Η επικεφαλής του συνδυασμού “Νέα Αρχή”, Μαρία Κακαλή, έλαβε ποσοστό 58,70% και 145 ψήφους. Ο μοναδικός της αντίπαλος ο συνδυασμός “Ο Αη Στράτης μπροστά” του Αγαπητού Ζέρβα έλαβε ποσοστό 41,30% και 102 ψήφους. Συνολικά ψήφισαν 250 ψηφοφόροι ενώ τα άκυρα ψηφοδέλτια ήταν μόλις τρία.

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Αη Στράτης είχε τον ίδιο δήμαρχο για 24 συναπτά έτη, τον κ. Χαράλαμπο Μακρή που αποφάσισε εφέτος να απέχει. Αξίζει επίσης να πούμε ότι το νησί αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα, κυρίως υγείας, αφού έχει ξέμεινε χωρίς γιατρό (η προηγούμενη είχε να πληρωθεί ένα χρόνο και αναγκάστηκε να παραιτηθεί και να φύγει). Για το λόγο αυτό μάλιστα οι κάτοικοι έχουν αποφασίσει ως διαμαρτυρία να απέχουν μαζικά από τις περιφερειακές και τις ευρωεκλογές. 

Πηγές: http://rebuke.gr/, news247.gr
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου