Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014

Μαθητές ενός ολόκληρου σχολείου έμειναν στην ίδια τάξη!

Άλλο και τούτο πάλι! Όλοι οι μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Θήβας, στο Λουτουφί, έμειναν, λέει,  μεταξεταστέοι. Αυτό βέβαια δεν είναι τόσο τρελό όσο ο λόγος που έμειναν μεταξεταστέοι: Δεν παρακολούθησαν τις ώρες που έπρεπε λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών και ΓΙ' ΑΥΤΟ έμειναν στην ίδια τάξη, την οποία και θα πρέπει να επαναλάβουν. Αθάνατη Ελλάς!!!


Συγκεκριμένα:
Οι μαθητές έμειναν μετεξεταστέοι γιατί δεν παρακολούθησαν τις ώρες διδασκαλίας που ορίζει ο νόμος για κάθε διδακτικό αντικείμενο λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών.
Μάλιστα πρόκειται για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Όπως δήλωσε o Διευθυντής του ΕΕΕΚ Θήβας, Αθανάσιος Τσεβάς «...το πρόβλημα είναι ότι στο σχολείο, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα να γίνονται 30 ώρες μαθημάτων την εβδομάδα ανά τάξη και τα μαθήματα που έγιναν καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς ήταν γύρω στις 20 ώρες την εβδομάδα ανά τάξη.

Έτσι τα παιδιά θα αναγκαστούν να επαναλάβουν την ίδια χρονιά που δεν ολοκλήρωσαν φέτος λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών. Μιλάμε για 35 μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Ευτυχώς μας βοήθησε ο Θεός και δεν είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς παιδιών γιατί ξέρετε ότι πέρα από το ότι χρειάζεται ο απαραίτητος αριθμός των συναδέλφων για να γίνουν τα μαθήματα, χρειάζεται και ο απαραίτητος αριθμός των συναδέλφων για την προστασία των παιδιών.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς είχαμε δώσεις εγγράφως τα λειτουργικά κενά των εκπαιδευτικών για να λειτουργήσει η σχολική μονάδα, όμως όλα βρέθηκαν στο κενό καθώς δε μας απάντησε ποτέ το Υπουργείο Παιδείας. Και στο τελευταίο έγγραφο που στείλαμε για το τι θα γίνει με τα παιδιά, μέχρι σήμερα δεν είχαμε καμία απάντηση. Ετσι λοιπόν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών αποφάσισε ότι επειδή δεν έγιναν τα μαθήματα οι μαθητές θα πρέπει να επαναλάβουν τη σχολική χρονιά». 


Πηγή: http://www.zougla.gr
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου