Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΠΑΤΡΑΣ: Ξεκίνησε το πρόγραμμα Επισκέψεων μαθητών


Το  Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Δήμου Πατρέων υποδέχεται για δεύτερη κατά σειρά χρονιά τους μαθητές των σχολείων  της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.  Το Μουσείο στεγάζεται στην αίθουσα Χάνσεν του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου Πατρών (πλατεία Κορύλλων -΄Ανω Πόλη).

Το αρχειακό υλικό του Μουσείου αποτελούν ένα σύνολο από ενότητες, που τεκμηριώνουν ένα σημαντικό μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Διαθέτει συλλογές που αφορούν:

· στην καλλιέργεια της γης και στην παρασκευή ψωμιού

· στην καλλιέργεια του αμπελιού, στην παρασκευή κρασιού και τσίπουρου

· στην κτηνοτροφία

· στα αντικείμενα οικιακής χρήσης

· στην επεξεργασία του μαλλιού και στην υφαντική με παραδοσιακό αργαλειό

Παρουσιάζεται επίσης υλικό από παραδοσιακά εργαστήρια όπως: Υφαντική, Τυπογραφείο,  Πιλοποιείο,  Κηροπλαστείο, Υποδηματοποιείο.

Οι οργανωμένες ξεναγήσεις των μαθητών της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, θα πραγματοποιούνται από Δευτέρα 29 Οκτωβρίου σε ομάδες μαθητών  με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους (μέχρι 25 άτομα). Το Μουσείο θα δέχεται τους μαθητές κάθε Τρίτη & Πέμπτη πρωινές ώρες.

Για τον σωστό προγραμματισμό της αναφερόμενης δράσης, θα πρέπει να συμπληρωθεί αίτηση συμμετοχής από τους εκπαιδευτικούς του ενδιαφερόμενου σχολείου, προκειμένου να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των ξεναγήσεων και να αποσταλεί μέσω e-mail.: panagopoulou@patrasculture.gr. Η  αίτηση συμμετοχής είναι αναρτημένη στο site του Πολιτιστικού Οργανισμού www.patrasculture.gr

Το πρόγραμμα ξεναγήσεων θα διεξαχθεί σε δύο κύκλους και οι  αιτήσεις  που θα σταλούν τώρα αφορούν το χρονικό διάστημα από 29 Οκτωβρίου έως τέλος Δεκεμβρίου 2014. Από το νέο έτος και με την έναρξη των σχολείων θα αρχίσει η υποβολή αιτήσεων για τον νέο κύκλο ξεναγήσεων που θα διαρκέσει έως το τέλος της σχολικής χρονιάς .

H είσοδος στο μουσείο θα είναι δωρεάν για τους μαθητές των σχολείων, που θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις κατά την σχολική χρονιά 2014-15.

Οι αιτήσεις  θα  πρέπει να αποσταλούν έως την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου. Για οποιαδήποτε πληροφορία καθώς και για το πρόγραμμα των ξεναγήσεων μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο: 2610 624088, καθημερινά  και ώρα  9.00 έως 14.00 (εκτός Τρίτης, Πέμπτης & Σαββατοκύριακου)


Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝ. ΠΑΝ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου