Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

Σ΄αυτό το σχολείο κάνουν ποδήλατο και διαβάζουν!

Αν σκεφτούμε λίγο πιο ψυχρά, φίλοι μου, το ημερήσιο πρόγραμμα των παιδιών, θα δούμε ότι μια μέρα στο σχολείο αντιστοιχεί σε τουλάχιστον 4 ώρες καθιστική ζωή. Σε επίπεδο ενηλίκων μπορούμε να πούμε ότι ένα τριτάκι για παράδειγμα περνάει τη μισή του μέρα, μπορεί και παραπάνω αν λάβουμε υπόψη και το διάβασμα στο σπίτι, κάνοντας δουλειά γραφείου! Το να κάθεσαι τόσες ώρες όμως σίγουρα κάνει κακό στην υγεία, βεβαίως και στην παραγωγικότητα και ο κίνδυνος της παχυσαρκίας φυσικά παραμονεύει. Το Δημοτικό Σχολείο Ward στο Winston-Salem της Βόρειας Καρολίνας δείχνει αποφασισμένο να καταπολεμήσει το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα  Read and Ride!

http://www.readandride.org/

Το Σχολείο Ward μπήκε στο πρόγραμμα πριν από 5 χρόνια. Εξόπλισε μια αίθουσα διδασκαλίας με στατικά ποδήλατα και οι μαθητές ποδηλατούν ενώ διαβάζουν. Το σχολείο ανέλυσε τα δεδομένα στο τέλος του σχολικού έτους και οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι μαθητές που είχαν περάσει τον περισσότερο χρόνο στο πρόγραμμα πέτυχαν επάρκεια 83% στην ανάγνωση, ενώ όσοι πέρασαν το λιγότερο χρόνο στο πρόγραμμα δεν είχαν καλά αποτελέσματα.
 
http://www.readandride.org/
Μερικές τάξεις στο σχολείο αυτό έχουν ένα επιπλέον ποδήλατο στη γωνία, έτσι ώστε τα παιδιά που δεν μπορούν να καθίσουν στην καρέκλα να έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν και συγχρόνως να διαβάσουν. Οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούν επίσης το χρόνο στο ποδήλατο ως «ανταμοιβή» πράγμα που δουλεύει προς όφελος των μαθητών
http://www.readandride.org/
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών το πρόγραμμα έχει επεκταθεί σε άλλα 30 σχολεία.

Πηγή: http://www.fastcoexist.com/

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου