Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Πώς θα αποξηράνω τα φύλλα πριν από την κατασκευή

Διαλέξτε για αρχή, λουλούδια σε απλά και ευδιάκριτα σχήματα π.χ. μαργαρίτες, παπαρούνες, πανσέδες, φύλλα φτέρης κ.λ.π..  Πριν ξεκινήσετε, είναι καλό να βάλετε τα λουλούδια, που κόψατε σε λίγο νερό, τα κοτσάνια μόνο, χωρίς να βρέξετε όμως τα πέταλα.  Αυτό θα βοηθήσει να ζωντανέψουν τα χρώματα ακόμη περισσότερο. Μετά από λίγα λεπτά, βγάλτε τα λουλούδια από το νερό και κόψτε τα κοτσανάκια, ώστε τα λουλούδια να στέκονται όσο πιο επίπεδα γίνεται. Αν θέλετε να αποξηράνετε όλόκληρο το λουλούδι, με τα κοτσάνια και τα φύλλα, μην τα βάλετε στο νερό. Τώρα υπάρχουν 2 τρόποι να τα αποξηράνετε.
 

Αποξήρανση στο φούρνο μικροκυμάτων:  Βάλτε ένα επίπεδο πιάτο και καλύψτε την με διπλό χαρτί κουζίνας.  Από πάνω βάλτε ένα φύλλο απορροφητικό χαρτί, όπως στυπόχαρτο ή φύλλα από έναν τηλεφωνικό κατάλογο ή ακόμα και φίλτρα του καφέ.  Τοποθετήστε επάνω τα λουλούδια και σκεπάστε με άλλο ένα απορροφητικό φύλλο και πάλι χαρτί κουζίνας. Βάλτε επάνω ένα επίπεδο πιάτο.  Βάλτε τα πιάτα με τα λουλούδια στον φούρνο μικροκυμάτων, σε μέτρια θερμοκρασία για 1 μόνο λεπτό.  Ελέγχετε το αποτέλεσμα και αν χρειάζεται, βάλτε τα στον φούρνο μικροκυμάτων για άλλο 1 λεπτό.  Συνήθως 3 λεπτά (ένα λεπτό κάθε φορά) είναι αρκετά, αλλά μπορεί να χρειαστούν και περισσότερα.  Ο χρόνος αποξήρανσης εξαρτάται από το λουλούδι, από την υγρασία, που περιέχει το κάθε φυτό, από το πόσα λουλούδια αποξηραίνουμε και από το αν ο φούρνος έχει διατηρήσει κάποια θερμοκρασία από προηγούμενες χρήσεις. Θέλουμε το λουλούδι αποξηραμένο αλλά χωρίς να γίνεται τρίμματα.  Αν δείτε ότι τα λουλούδια σας είναι σχεδόν έτοιμα, μπορείτε να τα ξαναβάλετε στον φούρνο μικροκυμάτων, χωρίς να τον ανάψετε. Η θερμοκρασία, που διατηρεί από πριν, θα βοηθήσει να ολοκληρωθεί η αποξήρανση, χωρίς να παραψηθούν τα λουλούδια μας. Αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος, αλλά δεν βγαίνουν όλα τα είδη λουλουδιών σωστά. Μερικά μπορεί να ζαρώσουν στις άκρες και να βγούν άχρηστα. Δοκιμάστε με διάφορα λουλούδια, χρειάζεται αρκετός πειραματισμός.
    

Αποξήρανση με την κλασσική μέθοδο του βιβλίου:  Πάρτε ένα βαρύ βιβλίο π.χ. ένα τόμο εγκυκλοπαίδειας, ανοίξτε το στην μέση και βάλτε επάνω διπλό χαρτί κουζίνας, ένα φύλλο απορροφητικό χαρτί, τα λουλούδια, πάλι απορροφητικό χαρτί και πάλι διπλό χαρτί κουζίνας.  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τηλεφωνικό κατάλογο, οπότε δεν χρειάζεστε χαρτί κουζίνας και απορροφητικό χαρτί.  Κλείστε το βιβλίο, πιέζοντας μέσα τα λουλούδια και βάλτε επάνω ένα δεύτερο βαρύ βιβλίο.  Αφήστε τα στην άκρη για περίπου 1-3 εβδομάδες.  Η μέθοδος αυτή είναι πιο αργή, αλλά δύσκολα θα αποτύχετε.

ΠΗΓΗ: http://whatcanidoathome.blogspot.gr/2009/04/blog-post_24.html





ΠΗΓΗ :http://parentables.howstuffworks.com/family-matters/look-what-you-can-do-leaf.html

http://kidcrave.com/entertainment/look-what-i-did-with-a-leaf/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου