Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Αλλάζει αναλυτικό πρόγραμμα το δημοτικό;;;

«Η εμπειρία μου όταν ανέλαβα υπουργός Παιδείας είναι ότι ένας φίλος μου ζωγράφος, μου είπε ότι το παιδί του το ανιψάκι του, φιλοξένησε ένα γερμανάκι. Εγώ δεν ήξερα ότι γίνονται ανταλλαγές και μαθητών. Και το γερμανάκι φρικάρισε όταν είδε τι κάνει το δικό μας παιδί. Δηλαδή να γυρίζει από το σχολείο και μέχρι τις εννιά το βράδυ να έχει διάβασμα και είπε ότι "εμείς δεν τα κάνουμε αυτά, εμείς έχουμε λιγότερη δουλειά", αλλά πιο παραγωγική».

Τα παραπάνω λόγια είπε χθες ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος και υπογράμμισε: «Το να έχεις 18 μαθήματα στο δημοτικό, είναι απόδειξη ότι είσαι για το τρελοκομείο, είναι απόδειξη ότι για κάποιον άλλον δουλεύεις, όχι για τα παιδιά».

Ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι:

Α. Μέσα στο μήνα (τον Οκτώβριο), θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, και το νέο όργανο, τοΣυμβούλιο των πρώην Υπουργών Παιδείας.

Β. Το βασικό του θέμα θα είναι οι αλλαγές στο δημοτικό. Το δημοτικό που διαμορφώνει τους Έλληνες.

Γ. Κατά βάση η φιλοσοφία της πρότασης που θα κάνω είναι λιγότερα μαθήματα, περισσότερη ενασχόληση με ζητήματα που ολοκληρώνουν το παιδί.


ΠΗΓΗ: ΕΣΟΣ.gr

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝ. ΠΑΝ.

6 σχόλια:

  1. Στην Έκτη έχουμε: ΓΛΩΣΣΑ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΓΩΓΗ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ, ΦΥΣΙΚΗ, ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ Ή ΓΑΛΛΙΚΑ.

    Τα υπόλοιπα είναι: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ - ΜΟΥΣΙΚΗ - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ - ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ - ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ - ΕΥΛΕΙΚΤΗ ΖΩΝΗ

    Πού τα βρήκε τα 18 και γιατί κουράζονται τα παιδιά; Σημειωτέον ότι Θρησκευτικά και Αγωγή συνήθως τα παιδιά δεν εχουν κάτι να μελετήσουν στο σπίτι....

    Μπαρούφεςςςςς αλά μεταγραφές στα πανεπιστήμια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. +Πληροφορική + Μελέτη Περιβάλλοντος + Χορός (1 ώρα την εβδομάδα)=18 . Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Ε, μα πόσα να κάνουν τα καημένα τα Ελληνόπουλα; Να βγάλουν λίγα. Προτείνω Γλώσσα (να κάνουν μόνο Αγγλικά – Γερμανικά, έτσι κι αλλιώς μετανάστες θα πάνε) και Μαθηματικά (τι τα χρειάζονται; Να μετρούν τα χιλιάδες ευρώ που θα παίρνουν μισθό;)

      Διαγραφή
    2. Σωστά τα λες, να βγάλουμε και την Γεωγραφία προτείνω... άλλωστε έχουν την google που θα τους τα δίχνει όλα στο gps.

      Διαγραφή
    3. Εγώ θεωρώ απαραίτητο να αφαιρεθεί η Αγωγή του Πολίτη. Και που τη διδάσκονται τα Ελληνόπουλα την είδαμε την προκοπή μας.....

      Διαγραφή
  2. Καλά και αν είπε μια βλακεία το Γερμανάκι;;;; μπορεί να μην ήξερε το παιδί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε τι θα μας κάναι το γερμανάκι... αγράμματο θα μείνει και το ελληνάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή