Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

10 πρωτοπόροι Έλληνες εκπαιδευτικοί για το 2014-2015

10 εκπαιδευτικοί επιλέχθηκαν και εφέτος από την Microsoft με βάση το έργο τους, για την ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων αλλά και τη διάθεσή τους να υποστηρίξουν και να βοηθήσουν την κοινότητα των εκπαιδευτικών να αναπτύξει δεξιότητες πάνω στις νέες τεχνολογίες για να βελτιώσουν την εκπαιδευτική διαδικασία. 



Οι MIE Experts συνεργάζονται στενά με την εταιρεία με στόχο να εισάγουν την καινοτομία στην εκπαίδευση, να αναπτύξουν την ικανότητα του εκπαιδευτικού στο να χρησιμοποιεί την τεχνολογία για τη βελτίωση της μάθησης και να μοιράζονται τις εμπειρίες τους για τους τρόπους με τους οποίους  η τεχνολογία βελτιώνει τη μάθηση και τη διδασκαλία. Επιπρόσθετα, καθοδηγούν και άλλους εκπαιδευτικούς και βοηθούν στην εκπαίδευση τους σε εκπαιδευτικές τεχνολογίες και σε προϊόντα και εργαλεία της Microsoft.

«Οι Microsoft Innovative Educator Experts αποτελούν ιδανικό παράδειγμα του πώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να αυξήσουν την παραγωγικότητα των μαθητών και να αναπτύξουν τις δυνατότητες που χρειάζονται στον εργασιακό χώρο» δήλωσε ο ΆΝτονι Σαλσίτο, αντιπρόεδρος του Worldwide Education της Microsoft Corp. «Με την πρωτοποριακή χρήση της mobile και cloud τεχνολογίας, οι εκπαιδευτικοί αυτοί μεταμορφώνουν το εκπαιδευτικό περιβάλλον και προσφέρουν μια πιο εξατομικευμένη εκπαίδευση στους μαθητές, επιτρέποντας τους να κάνουν και να καταφέρουν περισσότερα».

Οι εκπαιδευτικοί που επιλέχθηκαν εφέτος είναι οι Γιάννης Σουδίας, δάσκαλος στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας, Ιωάννα Κομνηνού, θεολόγος, φιλόλογος, οικιακής οικονομίας στο 1ο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών «Γεννάδειο», Δημήτριος Ν. Χαραλαμπίδης, θεολόγος στην Ελληνογαλλική Σχολή Saint Joseph, Άρης Δακανάλης, φυσικός στην Ελληνογαλλική Σχολή Saint Joseph, Δημήτρης Πριμάλης, καθηγητής Αγγλικών στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, Γρηγόρης Ζερβός, δάσκαλος - υποδιευθυντής στο 31ο δημοτικό σχολείο Περιστερίου, Νίκος Καλοσκάμης, καθηγητής Πληροφορικής στα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα - Λιναρδάτου, Ιωάννα Τσιλιγιάννη, φιλόλογος στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, Κώστας Δημητρίου, καθηγητής πληροφορικής στο Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα, και Βασίλης Οικονόμου, εκπαιδευτικός ειδικός στην αξιοποίηση της Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση στα Εκπαιδευτήρια Δούκα.


Ως ΜIE Experts οι εκπαιδευτικοί θα έχουν επιπλέον τα πλεονεκτήματα των δωρεάν εργαλείων Microsoft και τεχνολογιών. Αποκλειστικές ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης, δυνατότητα συμμετοχής σε case studies, συνέδρια ως ομιλητές και υποστήριξη στην ανάπτυξη υλικού. Δυνατότητα να κερδίσουν ταξίδι στο Παγκόσμιο Φόρουμ της Microsoft στην Εκπαίδευση που θα πραγματοποιηθεί στο Ρέντμοντ, στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, τον Απρίλιο του 2015.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.tovima.gr/society/article/?aid=667315
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου