Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Το αγόρι που δεν μπορεί να ξεχάσει

Εγώ δεν μπορώ να θυμηθώ πολλές φορές τι έφαγα προχθές, αλλά αφήστε εμένα… έχω και κάποια ηλικία… Εσείς; Μπορείτε να  θυμηθείτε τι φάγατε, τι φορέσατε, πού πήγατε, ποιον συναντήσατε πριν μια βδομάδα, ένα μήνα, ένα χρόνο; Όχι; Και όμως ο 22χρονος Aurelien Hayman όχι μόνο θυμάται τα πάντα, αλλά δεν μπορεί να ξεχάσει και τίποτα!!!!



Θυμάται τι έκανε, τι φορούσε, τι έφαγε, τι συνέβη, τις συνομιλίες που είχε, τις εκπομπές που παρακολούθησε, τα λόγια των τραγουδιών που άκουσε, ακόμη και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν σε οποιαδήποτε στιγμή στο παρελθόν του!


Ο Aurelien Hayman είναι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους στον κόσμο που πάσχουν από μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται hyperthymesia (πολύ ανώτερη αυτοβιογραφική μνήμη). Μόνο 20 άτομα στον κόσμο έχουν διαγνωσθεί με hyperthymesia και πιστεύεται ότι ο Aurelien είναι ο μόνος Βρετανός. Και ενώ έχει μια πολύ καλή αυτοβιογραφική μνήμη αυτό δεν τον βοηθά με ξεχωριστό τρόπο στις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο, όπως δήλωσε ο ίδιος, μια και οι γνώσεις που λαμβάνει εκεί είναι ακαδημαϊκές και δεν τις βιώνει. 

Πηγή: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2207642/The-boy-forget-Student-remember-did-ate-wore-day-decade.html
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου