Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

10o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΕΡ: «Εκπαιδεύοντας πολίτες για ένα αειφόρο μέλλον. Ο ρόλος της προσχολικής και πρώτης σχολικής εκπαίδευσης»

Το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Επιτροπής Προσχολικής Αγωγής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσχολικής Αγωγής (Ο.Μ.Ε.Ρ.) με θέμα «Εκπαιδεύοντας πολίτες για ένα αειφόρο μέλλον. Ο ρόλος της προσχολικής και πρώτης σχολικής εκπαίδευσης», θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη, από τις 16 έως τις 18 Οκτωβρίου 2015, σε συνεργασία με τα Τμήματα της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.


Το συνέδριο απευθύνεται :

Σε εκπαιδευτικούς Προσχολικής Εκπαίδευσης
Σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Παιδαγωγούς Προσχολικής Εκπαίδευσης
Σχολικούς Συμβούλους
Προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ
Ερευνητές της εκπαίδευσης
Μέλη ΔΕΠ και ΕΠ των ΑΕΙ και ΤΕΙ

Σκοπός του συνεδρίου είναι:

Σκοπός του συνεδρίου είναι η παρουσίαση της ερευνητικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία σε ζητήματα που αφορούν την μάθηση και τη διδασκαλία για την εκπαίδευση πολιτών για ένα αειφόρο μέλλον και σχετίζονται με όλα τα θεματικά αντικείμενα της εκπαίδευσης. Παράλληλα επιδιώκεται η ανάδειξη σύγχρονων θεωρητικών προσεγγίσεων και εκπαιδευτικών πρακτικών, καθώς επίσης η ανταλλαγή εμπειρίας, γνώσης, προβληματισμού και δημιουργικού διαλόγου τόσο από εκπαιδευτικούς της πράξης όσο και από ερευνητές.

Παρουσίαση εργασιών:

Η Επιστημονική και η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, καλούν τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν για κρίση προτάσεις συμμετοχής στο συνέδριο, σχετικές με τη θεματολογία του συνεδρίου,  στις εξής κατηγορίες:
Προφορικές ανακοινώσεις
Αναρτημένες ανακοινώσεις (poster)
Στρογγυλά τραπέζια - Ομάδες συζητήσεων
Εργαστήρια
Διδακτικά σενάρια

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου ΕΔΩ

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου