Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

Διαγωνισμός φωτογραφίας για την Παγκόσμια Ημέρα Σπουργιτιού!

Η 20η Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Σπουργιτιού και με αφορμή τον εορτασμό της, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία προκηρύσσει διαγωνισμό φωτογραφίας μέσω της σελίδας της στο facebook, καλώντας κάθε ενδιαφερόμενο να μοιραστεί τις δικές του φωτογραφίες σπουργιτιών με τους υπόλοιπους χρήστες. Η φωτογραφία που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα likes, θα είναι και η νικήτρια!
Ήδη στο διαγωνισμό έχει λάβει μέρος η Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Ελίκης με δύο φωτογραφίες που μπορείτε να τις βρείτε και να τις στηρίξετε ΕΔΩ και ΕΔΩ. 


«Το σπουργίτι είναι δείκτης της βιοποικιλότητας στο περιβάλλον μας», αναφέρει ο Frank Vargas, Επιστημονικός Συντονιστής του Τομέα Διατήρησης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και υποστηρίζει ότι η δενδροφύτευση των αστικών περιοχών θα μπορούσε να αποτελέσει μια πιθανή λύση ώστε να σταματήσει ο αφανισμός του πιο κοινού είδους πουλιού που μοιράζεται τον ίδιο χώρο με εμάς.

Αναφορικά με την ποιότητα, την ποσότητα και την προέλευση των φωτογραφιών δεν υπάρχουν περιορισμοί, όπως επίσης και σχετικά με την ηλικία των συμμετεχόντων. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αναρτούν τις φωτογραφίες τους στη σελίδα της Ορνιθολογικής στο facebook από 4, έως τις 20 Μαρτίου 2015.

Ο κάτοχος της νικητήριας φωτογραφίας θα κερδίσει μια ξύλινη φωλιά για τα πουλιά, η φωτογραφία που θα καταλάβει την 2η θέση θα λάβει την έκδοση ορνιθοπαρατήρησης «Birding in Greece», ενώ ο τρίτος νικητής θα επιλέξει μία από τις τελευταίες εκδόσεις της Ορνιθολογικής.


Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου