Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Πασχαλινά αυγά decoupage και να τρώγονται κιόλας

Σας αρέσουν τα αυγά της φωτογραφίας; Δεν είναι ξεχωριστά; Γίνονται με την τεχνική decoupage και πριν βάλετε τις φωνές δεν έχουν ίχνος χημικού επάνω τους. Οι γνώστες ξέρουν ότι σε αυτή την τεχνική ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί κόλλα που περιέχει χημικά. Και άρα δε θα ήταν σοφό να φάει κανείς αυγά που έχουν στολιστεί με αυτή την τεχνική. Όμως τούτα εδώ που σας παρουσιάζουμε σήμερα είναι ακίνδυνα, γιατί, φίλοι μου, δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε καθόλου κόλλα! Δείτε πώς....

Φωτό: http://www.soulouposeto.gr/

Διαλέξτε χαρτοπετσέτες τρίφυλλες διακοσμημένες κατάλληλα. Ξεχωρίστε τα φύλλα, γιατί εσείς χρειάζεστε μόνο το ένα. Το φύλλο της χαρτοπετσέτας είναι πολύ λεπτό. Κόψτε τα σχεδιάκια που θα βάλετε στο αυγό σας. Κάποιοι τυλίγουν ολόκληρο το αυγό με το φύλλο της χαρτοπετσέτας, αλλά δε το συνιστώ, γιατί δημιουργούνται ζάρες και τσακίσεις που δε θα μπορείτε να αποφύγετε ούτε και να στρώσετε εύκολα, ώστε το αυγό να έχει ομοιόμορφη εμφάνιση. 

Φωτό: http://www.bgstroitel.com/

Αφού έχετε βάλει στην άκρη τα μοτίβα που θα χρησιμοποιήσετε σπάστε 2-3 αυγά και ξεχωρίστε τα ασπράδια. Αυτά θα παίξουν το ρόλο της κόλλας. Πάρτε το πρώτο μοτίβο, βάλτε το πάνω στο αυτό, βουτήξτε ένα πινέλο μέσα στα ασπράδια και πασαλείψτε το μοτίβο πάνω στο αυτό. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα μοτίβα. Όταν το αυγό σας ολοκληρωθεί, αφήστε να στεγνώσει. Την άλλη μέρα περάστε το αυγό με ένα πανί που έχει λίγες σταγόνες λάδι, για να γυαλίσει και να εντυπωσιάσει το κοινό του. 

Φωτό: https://1sttimemomm.wordpress.com

Τα αυγά που θα φτιάξετε με αυτόν τον τρόπο θα είναι πραγματικά μοναδικά και θα τρώγονται κιόλας αφού δεν θα έχουν επάνω τους ίχνος χημικού (κόλλα ή χρώμα). 

Φωτό: https://1sttimemomm.wordpress.com

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου