Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Άνοιξε για τους εκπαιδευτικούς η πλατφόρμα Αίσωπος


Άνοιξε η πλατφόρμα «Αίσωπος» η οποία αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και αποτελεί ένα πρωτοποριακό εργαλείο συγγραφής και παρουσίασης ψηφιακών διδακτικών σεναρίων σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό περιβάλλον.

Το ΙΕΠ προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Δημόσιας ή Ιδιωτικής Εκπαίδευσης να υποβάλλουν ένα (1) ψηφιακό διδακτικό σενάριο πάνω στο γνωστικό αντικείμενο της επιλογής τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρούσα Πρόσκληση και τις ανάγκες του Υποέργου 4 της Πράξης «Ανάπτυξη μεθοδολογίας και ψηφιακών διδακτικών σεναρίων για τα γνωστικά αντικείμενα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης».

Τα υποβληθέντα ψηφιακά διδακτικά σενάρια θα αξιολογηθούν από κατάλογο επιλεγέντων αξιολογητών. Τα κριτήρια αξιολόγησης των σεναρίων και ο τρόπος μοριοδότησης σε εκατονταβάθμια κλίμακα θα βρίσκονται στη διάθεση των εκπαιδευτικών – δημιουργών σεναρίων σε σχετικό πεδίο της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Ανάπτυξης, Σχεδίασης, Υποβολής και Αξιολόγησης «ΑΙΣΩΠΟΣ».

Με το πέρας της διαδικασίας αξιολόγησης από δύο αξιολογητές θα αναδειχθούν τα βέλτιστα εξ’ αυτών τα οποία θα βραβευθούν. Βέλτιστα θα θεωρηθούν τα σενάρια τα οποία θα συγκεντρώσουν, κατ’ ελάχιστο, 66 μόρια, ως μέσο όρο από τους δύο αξιολογητές, σε κλίμακα βαθμολόγησης από το 0 έως το 100. Τα βέλτιστα σενάρια (66-100) καθώς και τα επαρκή (33-65) θα δημοσιοποιηθούν με το όνομα του εκπαιδευτικού και θα 3 βρίσκονται αναρτημένα στην ανωτέρω πλατφόρμα, στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η αμοιβή για κάθε σενάριο το οποίο θα αναδειχθεί βέλτιστο δεν θα υπερβαίνει το ποσό των τριακοσίων ευρώ (300€), συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων. Για τα επαρκή σενάρια θα χορηγηθεί βεβαίωση στον αντίστοιχο εκπαιδευτικό – δημιουργό. Τα αποτελέσματα της πράξης θα ανακοινωθούν σε εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. την περίοδο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2015.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝ. ΠΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου