Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015

Ελληνόπουλο παιδί-θαύμα μιλά 7 γλώσσες

Είναι μόλις 7,5 χρόνων, αλλά μιλά ήδη επτά γλώσσες, ενώ μέσα στη χρονιά θέλει να προσθέσει άλλες τρεις. Η Αγάπη Πατεροπούλου κερδίζει δίκαια τον τίτλο «παιδί-θαύμα» για την έφεσή της στις ξένες γλώσσες.

Αν και ξεκίνησε να μιλά σχετικά αργά -«στα 2,5 της χρόνια είπε καθαρά τις λέξεις» λέει η μητέρα της, Αργυρώ Πατεροπούλου-, η μικρή Αγάπη από την Καβάλα ζήτησε να μάθει την αγγλική αλφαβήτα όταν ήταν πέντε χρόνων. Γρήγορα μπορούσε να διαβάζει λέξεις και να κατανοεί το περιεχόμενό τους, ενώ πριν από έναν μήνα έδωσε εξετάσεις για το πρώτο της πτυχίο.

Σήμερα κάνει μαθήματα αγγλικών, γερμανικών, ιταλικών, γαλλικών, τουρκικών, ισπανικών και ρωσικών και τον χειμώνα ξεκινά βουλγαρικά, πορτογαλικά και σουηδικά. Όλα μαζί, αλλά χωρίς να μπερδεύει τις γλώσσες. «Μου αρέσουν πολύ οι ξένες γλώσσες. Θα ήθελα να τις μιλώ όλες, είναι ωραίο να μπορείς να συνεννοηθείς παντού σε όλο τον κόσμο», λέει με την αφέλεια των 7,5 χρόνων της.

Αγαπημένη της γλώσσα τα γερμανικά, στα οποία θέλει να επικοινωνεί. «Είναι ωραία γλώσσα, ρυθμική και πολύ εύκολη», συμπληρώνει. Ξεκίνησε τα αγγλικά στα 5 της χρόνια, όταν πήγαινε στο νηπιαγωγείο, στα 6 άρχισε γερμανικά, στα 6,5 συνέχισε με ιταλικά, λίγους μήνες μετά γαλλικά, τον περασμένο Φεβρουάριο τουρκικά και εδώ και δύο μήνες πρόσθεσε τα ισπανικά και τα ρωσικά.

Σε όλα τα τεστ έχει επιτυχία περίπου 100%, ενώ οι δάσκαλοί της είναι εντυπωσιασμένοι από την πρόοδό της. Η οικογένειά της έχει επιστρατεύσει παππούδες και γιαγιάδες για να συμπληρώσουν τα περίπου 1.000 ευρώ (!) που χρειάζονται τον μήνα για τα μαθήματα της Αγάπης.


Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου