Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Χωρίς καθαρίστριες-καθαριστές τα σχολεία της Πάτρας




Το σωματείο των καθαριστριών-καθαριστών πραγματοποίησε έκτακτη γενική συνέλευση και πήρε την συγκεκριμένη απόφαση εξηγώντας τους λόγους με επιστολή που απέστειλε στους Διευθυντές και Διευθύντριες Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας, Ειδικής Αγωγής, ΙΕΚ και δημοσίων σχολείων, που έχει ως εξής:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά την πραγματοποίηση της έκτακτης γενικής συνέλευσης του Σωματείου μας, που έγινε σήμερα 4-9-2015 και ώρα 9 π.μ. στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης με πλήρη απαρτία, η Πρόεδρος έθεσε το θέμα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Κυβέρνησης, με αριθμό 102 και ημερομηνία 26 Αυγούστου 2015, αλλά κατόπιν δεν υπήρξε διευκρινιστική εγκύκλιος από το Υπουργείο Παιδείας, που να καθορίζει την ακριβή ημερομηνία έναρξης εργασίας των συμβασιούχων καθαριστριών στα σχολεία.

Έτσι με ομόφωνη απόφαση και χωρίς δική μας ευθύνη -αφού έχουμε όλη την καλή διάθεση- δεν υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής στα σχολεία μας κι αυτό γιατί είμαστε στον αέρα, εξαιτίας του Υπουργείου Παιδείας.
Ούτε οι Σχολικές Επιτροπές που είναι αρμόδιες για την πρόσληψή μας, δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη, από τη στιγμή που δεν μπορούμε να διακόψουμε το Ταμείο Ανεργίας.

Θεωρούμε ότι η εργασία μας είναι λειτούργημα και γι αυτό κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια έστω και την ύστατη στιγμή, να είμαστε στις θέσεις μας».

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝ. ΠΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου