Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Αυτός ο 17χρονος κατασκεύασε μια ολόκληρη γέφυρα για να βοηθήσει τα παιδιά της γειτονιάς του!

Ο 17χρονος Eshan Balbale, φοιτητής στην Εμπορική Σχολή του Μουμπάι, Ινδία, κατασκεύασε μια γέφυρα 30μ. για να βοηθήσει τα παιδιά της γειτονιάς Sathe Nagar να πηγαίνουν με ασφάλεια στο σχολείο και φυσικά έγινε ο ήρωάς τους.


Ο Eshan έχτισε μια αυτοσχέδια γέφυρα από μπαμπού για τα παιδιά αυτής της περιοχής που μέχρι πριν λίγο καιρό πήγαιναν σχολείο περνώντας μέσα από ένα ρέμα μολυσμένο από βιομηχανικά λύματα και λύματα υπονόμων.  

Τα παράπονα των κατοίκων δεν εισακούονταν και έτσι οι ντόπιοι έπρεπε να ζουν σε μια νοσηρή κατάσταση. Ωστόσο, οι γονείς αποφάσισαν να μην αφήνουν άλλο τα παιδιά τους να περνούν μέσα από τα χημικά απόβλητα, που θα μπορούσαν να είναι εξαιρετικά επιβλαβή για την υγεία τους. Ο μόνος άλλος δρόμος προς το σχολείο ήταν μια δύσβατη παράκαμψη 1,5 χιλιομέτρων. Έτσι σύντομα το σχολείο της περιοχής αντιμετώπισε υψηλά ποσοστά εγκατάλειψης από τα παιδιά που προέρχονταν από τη συγκεκριμένη γειτονιά. 


Ο νεαρός φοιτητής έμαθε πρόσφατα ότι οι συνεχείς απαιτήσεις και τα αιτήματα των πολιτών για βοήθεια απορρίφθηκαν από τις αρχές και τους πολιτικούς. Αποφασισμένος να βοηθήσει τα παιδιά να γυρίσουν στο σχολείο και να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους, ο Eshan έχτισε μια προσωρινή γέφυρα σε μόλις 7 ημέρες!

Η γέφυρα έχει πλάτος 1,2μ.  και μήκος 30μ. και μπορεί να σηκώσει το βάρος 50 παιδιών. Για το έργο του αυτό ο νεαρός δεν έλαβε καμία βοήθεια από κυβερνητικούς φορείς παρά μόνο είχε την στήριξη μιας ΜΚΟ. 

Να λοιπόν που για να αλλάξει ο κόσμος χρειάζεται κόπος, θέληση και δύναμη από τον καθένα μας....

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου