Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015

Πάτρα: συλλογή ελαιοκάρπου της Δημοτικής περιουσίας από οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες

Συνεχίζονται μέχρι τις 16 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για τη συλλογή ελαιοκάρπου της Δημοτικής περιουσίας από οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες  μέσω του Κοινωνικού Οργανισμού  (ΚΟΔΗΠ) Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ Θόδωρος Τουλγαρίδης, αναφέρονται τα εξής σχετικά:

Οι ενδιαφερόμενοι θα προβούν  στη συλλογή  του ελαιοκάρπου με δικά τους μέσα, χωρίς υποχρέωση διάθεσης μέσων  (π.χ. ελαιόπανα, αλυσοπρίονα, μεταφορικά μέσα, καύσιμα κλπ) από τον Δήμο ή τον ΚΟΔΗΠ.

Οι ωφελούμενοι  δε, είναι υποχρεωμένοι, να κρατήσουν το 90% της παραγωγής του ελαιολάδου για ιδιωτική  χρήση και το 10% να το διαθέσουν στην Τράπεζα Τροφίμων.

Επίσης, είναι υπεύθυνοι για το σωστό μάζεμα των ελιών χωρίς να προκαλέσουν κοπή ή καταστροφή  των δέντρων καθώς και για τον καθαρισμό των κλαδιών στο χώρο, υπό την επίβλεψη – επικοινωνία με γεωπόνους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου.
Οι αιτήσεις θα υποβληθούν στις κατά τόπους Τοπικές Κοινότητες και στις αντίστοιχες   Δημοτικές Ενότητες (Ρίου, Μεσσάτιδος, Βραχνέικα, Παραλία).

Πληροφορίες και δικαιολογητικά ΕΔΩ


Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα αξιολογηθούν από την Επιτροπή Αξιολόγησης  και η επιλογή θα γίνει   βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου