Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

31 εκατ. ευρώ χρωστούν στον Δήμο Πατρέων 430 πολίτες

Οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου πρόσφατα ολοκλήρωσαν την πρώτη φάση του ελέγχου για τις βεβαιωμένες οφειλές φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων προς τον Δήμο Πατρέων απ' όπου προέκυψε ο αριθμός «430». Τόσοι είναι οι οφειλέτες του Δήμου, που χρωστούν περίπου 31 εκατ. ευρώ.  Απίστευτο το ποσό και ακόμα πιο απίστευτο πώς ο Δήμος τόσα χρόνια δεν έχει προχωρήσει στην νόμιμη διεκδίκηση των χρημάτων αυτών. 


Το ποσό αυτό όμως μπορεί και να μην λέει τίποτα στον Δήμο, αν δεν μπορεί να τα βάλει στο ταμείο του.

Γι' αυτό και οι υπηρεσίες ξεκίνησαν την επεξεργασία των στοιχείων για τις 430 περιπτώσεις, αφού κάποιοι μπορεί να έχουν αποβιώσει, άλλοι να μην έχουν κληρονόμους, εταιρίες μπορεί να έχουν αλλάξει χέρια, ορισμένοι βρέθηκαν με ελλιπή στοιχεία (π.χ. Αριθμό Φορολογικού Μητρώου) κ.ο.κ.

Η αναζήτηση των στοιχείων συνεχίζεται ενώ κάποιες από αυτές τις «χοντρές» υποθέσεις μεταβιβάστηκαν στη νομική υπηρεσία του Δήμου, προκειμένου να αξιολογηθούν και να τεκμηριωθούν νομικά. Σε επόμενη φάση ο Δήμος θα πρέπει να αποφασίσει -σε πολιτικό επίπεδο- αν θα διεκδικήσει νομικά ή αλλιώς τα χρήματα που εμφανίζονται να του οφείλουν εταιρίες και φυσικά πρόσωπα.

Οι πληροφορίες της «ΠτΔ» θέλουν ανάμεσα στις περιπτώσεις που διερευνώνται, να συγκαταλέγονται εταιρείες και πρόσωπα που είχαν συναλλαγές με τον Δήμο σε θέματα υπαίθριας διαφήμισης, αλλά και επιχειρήσεις εστίασης-αναψυχής σε αμφιλεγόμενης κυριότητας ζώνη της πόλης.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου