Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Μπορεί μια σταφίδα να προβλέψει την επιτυχία του παιδιού σας στο σχολείο;

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Warwick προχώρησαν σε μια πολύ απλή δοκιμασία χρησιμοποιώντας μια σταφίδα και ένα κύπελλο σε μωρά ηλικίας 20 μηνών ώστε να καταλάβουν πόσο επιμελείς μαθητές θα γίνουν στην ηλικία των οκτώ. Δείτε τι ανακάλυψαν!


Οι ερευνητές τοποθέτησαν μια σταφίδα κάτω από ένα κύπελλο, σε κοντινή απόσταση από τα παιδιά ώστε να μπορέσουν να το φτάσουν. Μετά από τρεις δοκιμασίες, τα μικρά παιδιά κλήθηκαν να περιμένουν έως ότου τους δοθεί η άδεια να το αγγίξουν ή να το φάνε!

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που πήραν την σταφίδα πριν πάρουν την άδεια, ήταν πρόωρα. Επιπλέον, σε συνέχεια της μελέτης, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι εκείνοι που δεν ήταν σε θέση συγκρατήσουν τους εαυτούς τους και να περιμένουν να πάρουν την άδεια, δεν θα έχουν καλή επίδοση στο σχολείο σε λίγα χρόνια.

Η μελέτη, η οποία περιλαμβάνει στοιχεία που χρονολογούνται από το 1985, στηρίζεται στις αξιολογήσεις της συμπεριφοράς από τις μητέρες, τους ψυχολόγους και την ερευνητική ομάδα. Η ακαδημαϊκή επίδοση, συμπεριλαμβανομένων των μαθηματικών, της ανάγνωση και της ορθογραφίας / γραφής-εκτιμήθηκε μέσω τυποποιημένων δοκιμών.

Η μελέτη έδειξε επίσης ότι τα πρόωρα παιδιά είναι πιο πιθανό να έχουν κακές δεξιότητες προσοχής και χαμηλότερη ακαδημαϊκή επίδοση στην ηλικία των οκτώ ετών.


Η επικεφαλής της μελέτης Julia Jaekel, τονίζει ότι το καλό είναι πώς τα γνωστικά προβλήματα μπορούν και προσδιορίζονται πλέον από νωρίς στη ζωή των παιδιών και αυτό θα τους οδηγήσει σε μια εκπαίδευση καλύτερα προσαρμοσμένη ώστε να έχουν υψηλότερες επιδόσεις στο σχολείο.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου