Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Γνωρίστε τη νέα κοινότητα μάθησης «Florinano»

Η «Florinano» είναι μια νέα κοινότητα μάθησης, που δημιουργήθηκε στη Φλώρινα, και εστιάζει στην ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού και μαθησιακών διαδικασιών σχετικών με τον νανόκοσμο. Αποτελείται από μαθητές δημοτικών σχολείων, δασκάλους, σχολικούς συμβούλους, φοιτητές και ερευνητές της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών που υπηρετούν στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Με τι ακριβώς ασχολούνται;;; Δείτε.....


Τα μέλη της κοινότητας εργάζονται πάνω στον κόσμο της νανοκλίμακας και στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζουν μέρος της δουλειάς τους. Συγκεκριμένα, περιγράφουν ένα πολύ γνωστό φαινόμενο που σχετίζεται με την υπερ-υδροφοβικότητα των φύλλων του λωτού: το «φαινόμενο του λωτού».

Το λουλούδι του λωτού (Lotus Flower) είναι πολύ γνωστό λόγω της νανοδομής των επιφανειών του, όμως δεν συναντάται συχνά στην Ελλάδα. Γι’ αυτό, η κοινότητα Florinano μελετά άλλα υπερ-υδροφοβικά φυτά, όπως το κουνουπίδι, το λάχανο και το μπρόκολο. Επίσης, εστιάζει στους τρόπους με τους οποίους τα μοντέλα συμβάλλουν στην κατανόηση του νανόκοσμου. Τέλος, το βίντεο περιλαμβάνει μερικές εφαρμογές της νανοτεχνολογίας, όπως είναι το υπερ-υδροφοβικό ξύλο και το ύφασμα.


Συγχαρητήρια σε όλους για την ωραία ιδέα και τη δουλειά που κάνουν. Απολαύστε τους!

Αναρτήθηκε από:  ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου