Σάββατο, 21 Μαΐου 2016

Ο Φάρος Ποντίων παρουσιάζει το λεύκωμα «Οι πόντιοι πρόσφυγες στο λιμάνι της Πάτρας»Την Κυριακή 22 Μαΐου και ώρα 11.30 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ο.Λ.ΠΑ. (εντός νέου λιμένα), θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του λευκώματος, «Οι πόντιοι πρόσφυγες στο λιμάνι της Πάτρας».

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό λεύκωμα, που έχει εκδώσει ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών Α.Ε. σε συνεργασία με τον Φάρο Ποντίων Πατρών, για να θυμηθεί αυτούς τους ανθρώπους που ήλθαν, δημιούργησαν και άφησαν στην πόλη μας το στίγμα της επιχειρηματικότητας, της τεχνογνωσίας και της κοινωνικής αρχοντιάς τους.

Aφιερωμένο στη μνήμη των ποντίων προσφύγων και στην αναγνώριση της σημαντικής συμβολής τους στην ανάπτυξη του λιμανιού της Πάτρας, με σεβασμό στη μνήμη αυτών των ανθρώπων και στην αναγνώριση των απογόνων τους.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο συγγραφέας του λευκώματος κ. Ξενοφών Παπαευθυμίου, Συντηρητής Έργων Τέχνης – Μουσειολόγος και ο κ. Αθανάσιος Κούστας, Ειδικός Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, τ. μέλος του Δ.Σ. Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε. 

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς, το χορευτικό τμήμα του Φάρου Ποντίων Πατρών.

Πηγή: dete.gr

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝ. ΠΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου