Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Έλληνας Ο πρώτος European Young Chef

Ο Σταμάτης Μισομικές από τη Ρόδο δημιούργησε με βάση 19 παραδοσιακά υλικά από τα νησιά του Αιγαίου και κέρδιεσε την υψηλότερη βαθμολογία των κριτών.

Την περασμένη Δευτέρα, ένας Έλληνας σεφ βρέθηκε στη Βαρκελώνη και με εφόδια μοναδικά υλικά από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, μάγεψε την κριτική επιτροπή και κέρδισε τον τίτλο του "Νέου Ευρωπαίου Σεφ". Ο διαγωνισμός έγινε στις 14 Νοεμβρίουστο τμήμα Τουρισμού του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, στο Sant Pol de Mar και ο Σταμάτης Μισομικές, συμμετείχε εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς της ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης το 2019.

Ο ταλαντούχος νεαρός σεφ, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων Δωδεκανήσου,  εξασφάλισε το πρώτο βραβείο συμμετέχοντας με το πιάτο του "Σαλάς, η χαρά της γέννησης", με τον διεθνούς φήμης και πολυβραβευμένο σεφ Joan Roca, να ηγείται της κριτικής επιτροπής.

Εξ' αρχής δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι ο Σταμάτης Μισομικές θα αποσπάσει το πρώτο βραβείο, καθώς οι 6 της κριτικής επιτροπής του έδωσαν την υψηλότερη βαθμολογία όλων. Οι δέκα φιναλίστ που συμμετείχαν στο διαγωνισμό προέρχονταν από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, τη Δανία, την Ολλανδία, την Ιρλανδία, τη Ρουμανία, τη Φινλανδία και τη Σλοβενία. Την δεύτερη θέση κατέκτησε η Ολλανδία και την τρίτη η Ιταλία.


Χαρακτηριστικό είναι ότι σε όλες τις Ισπανικές εφημερίδες και τις ιστοσελίδες, φιγουράρει η νίκη του Έλληνα σεφ, η δημιουργία του οποίου βασίστηκε σε 19 συστατικά από διάφορα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Σκοπός του ήταν, με την ανάμειξη των συστατικών αυτών, να αναδείξει τις τοπικές γαστρονομικές παραδόσεις της Aegean Cuisine.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου