Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Είναι γυναίκα και πιθανόν ο επόμενος Αϊνστάιν. Γνωρίστε τη...

Στα 14 της κατασκεύασε το δικό της μονοκινητήριο αεροπλάνο. Λίγα χρόνια αργότερα αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) με την υψηλότερη βαθμολογία ever και τώρα σε ηλικία 23 ετών είναι υποψήφια διδάκτωρ του Χάρβαρντ ενώ έχει ήδη δημοσιεύσει δύο πολυβραβευμένες εργασίες στον τομέα της, τη Θεωρητική Φυσική. Συμπεριελήφθη δε στη λίστα του «Forbes» με τους 30 πιο επιτυχημένους ανθρώπους κάτω των 30 ετών.


Η 23χρονη Αμερικανίδα –με ρίζες από την Κούβα και την Πολωνία– Σαμπρίνα Γκονζάλες Παστέρσκι, έχει λάβει αρκετές διακρίσεις, ήδη από την εφηβεία της, με αποτέλεσμα πολλοί πλέον να τη συγκρίνουν με τον Άλμπερτ Αϊνστάιν. Για να μην πούμε ότι πάρα πολλοί ενδιαφέρονται γι
 αυτήν και τη δουλειά της και κυρίως η ΝΑΣΑ. 

Το έργο της σχετικά με την σπειροειδή μνήμη των βαρυτικών κυμάτων και η μελέτη της με τίτλο «Το τρίγωνο» που έχει να κάνει κι αυτό με την βαρύτητα, έχουν κερδίσει την αναγνώριση γνωστών φυσικών όπως ο Στήβεν Χόκινς. Ενδιαφέρεται φυσικά πάρα πολύ για την βαρύτητα και τις μαύρες τρύπες. Η νεαρή κοπέλα έχει κερδίσει πολλές χρηματοδοτήσεις μέχρι τώρα για τις έρευνές της και είναι δικαιούχος επιδότησης και από τον Στηβ Τζομπς για την έρευνα και καινοτομία.  

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΕΔΩ και μάθετε περισσότερα για τη δουλειά της. 

Στο παρακάτω βίντεο δείτε πώς σε ηλικία 14 ετών κατασκεύασε το δικό της αεροπλάνο. 


Πληροφορίες από elitereaders.com

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου