Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Ελληνικά μαθηματικά μυαλά: μεγάλη διάκριση!

Έξι αγόρια, ηλικίας 16-18 ετών από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, ένωσαν τις δυνάμεις τους και κατέκτησαν τη μεγαλύτερη διάκριση που έχουν κερδίσει Έλληνες μαθητές σε παγκόσμιο διαγωνισμό μαθηματικών.


Συγκεκριμένα κατέκτησαν τη 12η θέση (ανάμεσα σε 111 χώρες) στην 58η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που έγινε πριν από λίγες ημέρες στη Βραζιλία. Η ομάδα των Ελλήνων μαθητών αναδείχθηκε πρώτη ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και δωδέκατη σε ολόκληρο τον κόσμο, κερδίζοντας συνολικά έξι μετάλλια (ένα χρυσό, τέσσερα αργυρά κι ένα χάλκινο).

Με όπλο το μεγάλο τους ταλέντο στα μαθηματικά, την προετοιμασία τους –σε εθελοντική βάση– από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και τη στήριξή τους από το Ιδρυμα Ωνάση που για τρίτη συνεχή χρονιά υπήρξε μεγάλος χορηγός, οι μαθητές από τη χώρα μας κατάφεραν όχι μόνο να συνεχίσουν τη μεγάλη παράδοση επιτυχιών των ελληνικών ομάδων σε Διεθνείς Ολυμπιάδες, αλλά και να καταγράψουν την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.

Στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, πρώτη αναδείχθηκε η ομάδα μαθητών της Νότιας Κορέας και ακολούθησαν το Βιετνάμ και η Κίνα. Η Ελλάδα ήρθε τρίτη στην Ευρώπη (μετά τη Βρετανία και τη Ρωσία) και πρώτη στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. «Είναι τεράστια η επιτυχία των Ελλήνων μαθητών, γιατί η συμμετοχή σε έναν τέτοιο διαγωνισμό χρειάζεται ταλέντο, καλή προπόνηση και αφοσίωση στον στόχο», λέει στην «Κ» ο Γιάννης Τυρλής, γενικός γραμματέας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. «Πρόκειται για χαρισματικές προσωπικότητες που διακρίθηκαν ανάμεσα σε άλλες εθνικές ομάδες υψηλού επιπέδου», συμπληρώνει, σημειώνοντας ότι πολλές άλλες χώρες κάνουν μετεγγραφές όχι μόνο προπονητών αλλά και παικτών. Ενδεικτικά, πολλές δυτικές ομάδες έχουν παίκτες από την Ασία που έχουν μετεγγραφεί στα σχολεία τους για τον λόγο αυτό.

Τα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας Μαθηματικών ήταν:
Β. Γεωργιάδης, Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη – Θεσσαλονίκη, Χρυσό Μετάλλιο,
Δ. - Χ. Μελάς, Σχολή Μωραΐτη - Αθήνα, Αργυρό Μετάλλιο
Δ. Λώλας, Εκπαιδευτήρια Αθηνά - Τρίκαλα, Αργυρό Μετάλλιο
Ρ. Τσιάμης, Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη - Θεσσαλονίκη, Αργυρό Μετάλλιο
Δ. Τσιντσιλίδας, Ενιαίο Λύκειο Καλμπακίου - Δράμα, Αργυρό Μετάλλιο
Ρ. Ψυρούκης, 5ο Λύκειο - Μυτιλήνη, Χάλκινο Μετάλλιο

ΜΠΡΑΒΟ, σε όλη την ομάδα!!!

Περισσότερα: http://www.kathimerini.gr

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου