Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Γράμματα στον Άγιο Βασίλη, τέλος


Οι μικροί Αμερικανοί δεν θα λάβουν φέτος απάντηση από τον Άγιο Βασίλη στα γράμματα που θα του στείλουν, όχι επειδή δεν ήταν... φρόνιμοι αλλά επειδή τα αμερικανικά ταχυδρομεία άλλαξαν πολιτική και αποφάσισαν να μην στέλνουν πλέον επιστολές στο Βόρειο Πόλο.

Από το 1954 τα ταχυδρομεία έστελναν όλες τις επιστολές που είχαν για παραλήπτη τον Άγιο Βασίλη σε μια κωμόπολη της Αλάσκας, τη Νορθ Πολ (Βόρειος Πόλος στα αγγλικά) και χιλιάδες εθελοντές αναλάμβαναν υπομονετικά να απαντήσουν σε κάθε παιδί ξεχωριστά.

Φέτος όμως η παράδοση έσπασε καθώς οι αρχές ανακάλυψαν ότι ένας από τους εθελοντές, ένας άνδρας από το Μέριλαντ, περιλαμβανόταν στον πανεθνικό κατάλογο των δραστών σεξουαλικών εγκλημάτων.

 



Ο Νταγκ Άιζακσον, ο δήμαρχος του Νορθ Πολ, δεν εκτίμησε καθόλου την απόφαση των ταχυδρομείων, υπενθυμίζοντας ότι εδώ και 50 χρόνια δεν έχει συμβεί τίποτα το ανησυχητικό με τα γράμματα των παιδιών, που φτάνουν τα 150.000 κάθε χρόνο.

Η νέα πολιτική των ταχυδρομείων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό τους, Έρνι Σουάνσον, στοχεύει στην καλύτερη προστασία της ιδιωτικής ζωής, καθώς τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα στον οποιονδήποτε.

Ο Άιζακσον πάντως ανταπάντησε στέλνοντας στα παιδιά το μήνυμα ότι θα λάβουν απάντηση αρκεί να συμπληρώσουν στο φάκελο την ακριβή διεύθυνση του Άγιου Βασίλη.

www.kathimerini.gr 20.11.09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου