Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Έκθεση φωτογραφίας Βασίλη Παπαϊωάννου

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Πατρέων και η ΔΕΠΑΠ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2010 διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας - εγκατάσταση με φωτογραφίες του Βασίλη Παπαϊωάννου. Η εγκατάσταση αποτελείται από κύβους διαφορετικών διαστάσεων από 50 cm έως και 2,5 μέτρα, στους οποίους ο φωτογράφος έχει αποτυπώσει την εικόνα μιας πόλης, που θα ζει στους ρυθμούς του καρναβαλιού από τις 16 Ιανουαρίου.


Στην εγκατάσταση υπάρχει και ο «κύβος του Καρναβαλούμπικ», ένα διαδραστικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους στο οποίο με τη βοήθεια εικόνων θα σχηματίσει ο θεατής μόνος του μια εικόνα του Πατρινού Καρναβαλιού. Η έκθεση παρουσιάζεται αρχικά στην Αθήνα στον Πεζόδρομο της Κοραή.
Στη συνέχεια η έκθεση θα μεταφερθεί την 1 Φεβρουαρίου στην Πάτρα, στη Πλατεία Όλγας, όπου και θα παραμείνει μέχρι τέλος καρναβαλιού.

Ο Βασίλης Παπαϊωάννου γεννήθηκε στη Πάτρα και εργάζεται ως Μηχανικός Η/Υ. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής, φωτογραφίας, κεραμικής και φοιτά στο Τμήμα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του ΕΑΠ. Ασχολείται με τη φωτογραφία από το 1988.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου