Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Γνωρίστε το Δημοτικό Σχολείο Καλλονής Λέσβου

Πρόκειται για ένα σχολείο σπάνιας καλλονής. Η κατασκευή του κτιρίου είναι σχήματος "Π" με επιβλητική είσοδο, στην οποία δεσπόζουν Ιωνικού ρυθμού κίονες. Τριγύρω περιβάλλεται από έναν πολύ όμορφο κήπο.

Την  κατασκευή ανέλαβε ο Μυτιληνιός αρχιτέκτονας Ασημάκης Φούσκας που ολοκλήρωσε τις εργασίες του κτιρίου το 1929 χάρη στις  οικονομικές παροχές που παρείχαν οι ομογενείς Καλλονιάτες από την Αμερική, καθώς και οικονομική υποστήριξη από τη Μονή Λειμώνος. Το 1929 έφτασε να φιλοξενεί 330 μαθητές και΄πρώτος διευθυντής του ήταν ο κος Αλέξανδρος Ελευθερίου. 


Σήμερα, στο σχολείο φιλοξενούνται 12 αίθουσες (δυο για κάθε τάξη του δημοτικού), τμήμα ένταξης και τάξη υποδοχής, Ολοήμερο σχολείο, εργαστήριο πληροφορικής, βιβλιοθήκη, αίθουσα εκδηλώσεων κ.α.

Σήμερα το σχολείο φιλοξενεί 230 μαθητές και είναι επανδρωμένο με αξιόλογο διδακτικό προσωπικό. Μπορεί κανείς να μάθει για τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται σε αυτό στην ιστοσελίδα του σχολείου. Δείγμα της δουλειάς που γίνεται εκεί μπορεί να δει κανείς στις εργασίες που πραγματοποίησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί για το διαγωνισμό "Μοιραστείτε και Κερδίστε".


Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός προέβλεπε ενασχόληση με ένα διαθεματικό πρόγραμμα και κατασκευή ιστοσελίδας, με τρεις συμμετοχές. Για τη δημιουργία των εργασιών, κόπιασαν μαθητές και εκπαιδευτικοί της Β',Γ' και Δ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου της Καλλονής Λέσβου και δημιούργησαν τελικά τρεις θαυμάσιες εργασίες από τις οποίες μπορεί κάποιος να αντλήσεις θαυμάσιες γνώσεις για την ελιά, το νησί της Λέσβου και τον Υγρότοπο της Καλλονής.

Συγχαρητήρια σε όλους και για το υπέροχο σχολείο τους και για την καλή δουλειά που γίνεται εκεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου