Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Καλλιέργειες στις Φιλιππίνες

Λοιπόν, το αποφάσισα. Θα πάρω τα μάτια μου και θα πάω να ασχοληθώ με τις καλλιέργειες στο νησί Palawan στις νοτιοδυτικές Φιλιππίνες. Ναι, ρε παιδί μου, θα γίνω αγρότισσα. Όχι θα κάτσω εδώ να περνάω κάργα οικονομική κρίση και από πάνω να έχω τον Αυτιά κάθε πρωί να μου λέει ότι δε θα προλάβω να πάρω σύνταξη. ΠΟΤΕ! Παίρνω το καπελάκι και φεύγω για Φιλιππίνες. Θα κάνω μια λιτή και απέριττη δουλειά που δεν περνάει και κρίση. Θα καλλιεργώ χρυσά μαργαριτάρια!


Και έτσι πληροφοριακά: η εταιρία Jewelmer ιδρύθηκε το 1979 στη Μανίλα των Φιλιππίνων από ένα Γάλλο ειδικό στα μαργαριτάρια ο οποίος συνεταιρίστηκε μέ ένα Φιλιππινέζο καλλιεργητή μαραγριταριών. Ξεκίνησαν από την αρχή με την καλλιέργεια του όστρακου Pintacta το οποίο παράγει το μαργαριτάρι των Νοτίων Θαλασσών (South Sea Pearl). To 1982 η εταιρία είχε την πρώτη της σοδειά, ενώ συγχρόνως ξεκίνησε αμέσως έρευνες με το όστρακο για την βελτίωση της ποιότητας του προιόιντος της.
      Το 2007 η Jewelmer παρουσίασε στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Παρισιού μία πολύ εντυπωσιακή πατέντα της. Το χρυσό μαργαριτάρι το οποίο παράγεται σε αυτό το χρώμα από το όστρακο και δεν έχει υποστεί καμμία επεξεργασία γυαλίσματος ή ενίσχυσης του χρώματος. Έχετε υπόψην σας ότι για να φτιάξει το στρείδι ένα τέτοιο μαργαριτάρι πρέπει να περάσουν πέντε χρόνια και ότι το παραμικρό τράνταγμα θα μπορούσε να το σκοτώσει!


Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου