Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Ørestad College, το πιο πολυτελές σχολείο στον κόσμο

Λοιπόν, μη μου μπερδευτείτε, αυτό δεν είναι εμπορικό κέντρο, ξενοδοχείο ή κάποιο κέντρο αναψυχής και διασκέδασης. 


Είναι ένα σχολικό κτίριο βραβευμένο για την κατασκευή του! Το Ørestad College, στη Δανία, είναι το μόνο σχολικό κτίριο στον κόσμο με τόσο πολυτελείς εγκαταστάσεις. Έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι όσο πιο άνετο γίνεται για τους φοιτητές και αυτοί να καταφέρνουν το ανώτατο στη μάθηση. Οι Δανοί ακαδημαϊκοί θεωρούν ότι ο ήλιος μπορεί να ενθαρρύνει τους μαθητές να μάθουν. Ως εκ τούτου, τα σχολικά κτίρια σχεδιάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μπαίνει μέσα όσο περισσότερο φως γίνεται.




Το κολλέγιο Orestad ασχολείται με τους τομείς της μελέτης στην επιστήμη, τις Κοινωνικές Επιστήμες και τις ανθρώπινες επιστήμες. Ο σκοπός του κολλεγίου είναι να πραγματοποιήσει τους στόχους της μεταρρύθμισης του 2005,  να ενισχύσει και να ανανεώσει τις επαγγελματικές ικανότητες του σπουδαστή, να προετοιμάσει τους σπουδαστές καλύτερα για το πανεπιστήμιο, να τους βοηθήσει να χρησιμοποιήσουν όλες τις δυνατότητές τους ώστε μόνοι τους να αναλάβουν την ευθύνη για την εκπαίδευσή τους και να μάθουν να εργάζονται συστηματικά είτε σε ομάδες είτε μόνοι τους.




Το Ørestad College είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε τα πάνω πατώματα να βλέπουν τα κάτω. Έχει ασύρματο Διαδίκτυο παντού, κάθε σπουδαστής λαμβάνει ένα δωρεάν laptop και είναι γεμάτο με τεράστιες μαξιλάρες όπου τα παιδιά μπορούν να κάτσουν να συζητήσουν, να χαλαρώσουν, να συνεργαστούν.


Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου