Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Πρόγραμμα για την απασχόληση μαθητών μέχρι τις 8 το βράδυ στα σχολεία

Μέχρι τις 8 το βράδυ θα μπορούν να παραμένουν τα παιδιά στο χώρο του σχολείου ανακοίνωσε στη Βουλή η Θεανώ Φωτίου και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που εκπονείται και το οποίο θα συνδυάζει το ολοήμερο σχολείο με τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ).
Η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης μίλησε για ένα πλέγμα παροχών – υπηρεσιών με επίκεντρο το παιδί και διευκρίνισε ότι σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό τα παιδιά θα μένουν στο σχολείο έως τις 4 μμ και στη συνέχεια θα απασχολούνται στα ΚΔΑΠ που θα λειτουργούν μέσα στα σχολεία.

«Το παιδί θα μείνει στο ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 4 μμ και στις 4 μμ θα μπορεί να πάει στα ΚΔΑΠ, στα οποία πέρσι δώσαμε 29 εκατ. και τα οποία φέτος θα τα ανασχεδιάσουμε. Είμαστε σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ, ώστε να μεταφερθούν μέσα στα σχολεία τα ΚΔΑΠ. Γιατί αυτό που θέλουμε είναι να νιώθει ασφάλεια κάθε γονιός ότι άφησε το παιδί του στο σχολείο του το απόγευμα και έμεινε εκεί μέχρι τις 8 το βράδυ. Άρα, θα ανασχεδιάσουμε και όλον τον θεσμό των ΚΔΑΠ», ανέφερε στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Κώστα Κατσαφάδου από τη ΝΔ.


Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ 

2 σχόλια:

  1. Kαλύτερα να μην πηγαίνουν καθόλου σπιτι τους!!!!!!!!Αν είμαστε σοβαροί!!!!!!Τι άλλο θα ακούσουμε;;;;;;;Αυτά τα καημένα τα παιδιά τα ρωτάει κανείς τι θέλουν;;;;;Φυσικά οι περισσότεροι γονείς με πολλή ευκολία θα τα αφήνουν με τη δικαολογία οτι είναι για το καλό τους.....Μάλλον για το δικό τους καλό θα είναι, για να πηγαίνουν για περισσότερους καφέδες!!!!!!Τι στο καλό μονο τα δικά μου παιδια θέλουν να βλέπουν τους γονείς τους και να περνάνε χρόνο μαζί τους;;;;;;;;;;;;;;Ας μου απαντήσει κάποιος γιατι θα τρελαθω.....!!!!Έχει κανείς σκεφτεί οτι τα παιδια θέλουν γονείς δίπλα τους;;;Και για να προλάβω κάποια σχόλια, μιλώ για αυτούς που δεν κάνουν τίποτα και απλώς παρκάρουν τα παιδιά όπου βρούν....
    χριστιάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά αυτά που λες, αλλά κάποιοι γονείς δουλεύουν απόγευμα ή συνεχές ωράριο, κυρίως ιδιωτικοί υπάλληλοι, και δεν έχουν άνθρωπο να αφήσουν το παιδί τους. Κάτω από αυτό το πρίσμα τα ΚΔΑΠ προσφέρουν δημιουργική απασχόληση και ασφάλεια στα παιδιά που δεν έχουν πού αλλού να μείνουν αυτές τις ώρες. Τώρα θα μου πεις πόσοι γονείς εργάζονται πλέον. Έλα μου ντε....

      Διαγραφή