Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Έναρξη Πατρινού Καρναβαλιού

Σήμερα, αγαπητοί μου αναγνώστες, γίνεται η έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού. Αργά το πρωί ο τελάλης, συνοδευόμενος από την Μπάντα του Δήμου Πατρέων, η οποία θα παίζει γνωστούς αποκριάτικους σκοπούς και τραγούδια, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Δ.Ε.ΠΑ.Κ. καρναβαλιστές και σοκολατορίχτες, θα καταλήξουν στο Δημαρχιακό Μέγαρο όπου θα παραδώσουν στο νέο Δήμαρχο Πατρέων, Γιάννη Δημαρά το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2011 και θα τον ενημερώσουν για την έναρξη του καρναβαλιού.

Το βράδυ στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Γεωργίου η τελετή έναρξης. Ο τελάλης με το άρμα του θα πλησιάσει στην πλατεία ερχόμενος από το Δημαρχείο. Θα σταματήσει μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο, οπότε θα σβήσουν τα φώτα και θα ακουστούν ήχοι από ντραμς. Από τη σκηνή που είναι ήδη στημένη στην πλατεία Γεωργίου ο κ. Δημαράς θα κηρύξει την επίσημη έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού.
Στη συνέχεια θα εμφανιστεί ο βασιλιάς καρνάβαλος συνοδευόμενος από την Μπάντα του Δήμου και καρναβαλιστές και η νύχτα θα φωτιστεί από πλήθος πυροτεχνημάτων. Θα ακολουθήσει ανοιχτή γιορτή για όλους.

Κατά τη φετινή έναρξη θα βραβευτούν καλλιτέχνες που συνέβαλαν με την μουσική τους προσφορά στο θεσμό του Πατρινού Καρναβαλιού.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου