Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Διάκριση για την ΑΒΓΑ ΒΛΑΧΑΚΗ

Πώς μπορεί ένα αυγό να προστατεύσει τo περιβάλλον; Πολύ απλά· αρκεί να είναι κλιματικά ουδέτερο. Με άλλα λόγια, να μηδενίζει το ενεργειακό του αποτύπωμα με αντιστάθμιση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Τα αυγά Βλαχάκη όχι μόνο το έκαναν, αλλά διακρίθηκαν γι' αυτό.
Η ΑΒΓΑ ΒΛΑΧΑΚΗ τιμήθηκε με τη διάκριση  Green Leader -Μείωσης Εκπομπών Ρύπων για ένα καλύτερο περιβάλλον ” μέσα  στα πλαίσια τελετής απονομής που διοργανώθηκε από το Κέντρο Αειφορίας (CSE)  με θέμα «Πράσινο Marketing: Περιβαλλοντικές Διαστάσεις του Marketing στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης».

H ειδική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011 στο αμφιθέατρο «Άγγελος Γουλανδρής» του Κέντρου ΓΑΙΑ παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, κου  Ι.Μανιάτη. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η βράβευση ελληνικών επιχειρήσεων που έχουν υλοποιήσει πρωτοβουλίες μείωσης του ενεργειακού τους αποτυπώματος μέσα από συγκεκριμένες περιβαλλοντικές δράσεις.


Η ΑΒΓΑ ΒΛΑΧΑΚΗ, σε συνεργασία με το Κέντρο Αειφορίας (CSE) και το myclimate, προχώρησε στον υπολογισμό των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα  για κάθε μέρος της παραγωγικής της διαδικασίας, λανσάροντας την αγορά τα πρώτα κλιματικά ουδέτερα αβγά με την επωνυμία ΑΧΥΡΩΝΑ ΕΠΙΛΕΓΩ. Η ΑΒΓΑ ΒΛΑΧΑΚΗ πληρώνει ως αντιστάθμισμα ένα σημαντικό ποσό, το οποίο μέσω του διεθνή οργανισμού myclimate και την εποπτεία του Ο.Η.Ε. διοχετεύεται σε περιβαλλοντικά προγράμματα ανά τον κόσμο, ακολουθώντας το Πρωτόκολλο του Κιότο.

Πηγή Gonatural
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου