Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Φωτογραφίζοντας την Πάτρα από αέρος

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Πατρινός Νίκος Μπακούρος στα 11 χρόνια του πήρε δώρο από τους γονείς του ένα αεροπλάνο. Τον επόμενο χρόνο αγόρασε ένα ελικόπτερο, το οποίο ήταν και αυτό που τον κέρδισε. Η περιπέτεια με τον αερομοντελισμό μόλις είχε ξεκινήσει. Σήμερα στα 35 χρόνια του έχει την ευκαιρία να βλέπει την πόλη από ψηλά και να την αεροφωτογραφίζει.

Ο 35χρονος γεννήθηκε στην Πάτρα και μεγάλωσε στα Ψηλά Αλώνια. Σπούδασε στο Τμήμα Μηχανολόγων του Πανεπιστημίου Πατρών και τα τελευταία χρόνια «ασχολούμαι με κατασκευές που αφορούν την αεροφωτογραφία όπως διάφορες βάσεις που προσαρμόζονται σε τηλευκατευθυνόμενα ελικόπτερα. Τα δύο τελευταία χρόνια άρχισα να σχεδιάζω και να κατασκευάζω multi copter,στην αρχή για προσωπική ευχαρίστηση, γιατί είναι πολύ ωραίο να βλέπεις την Πάτρα από ψηλά, αλλά και για επαγγελματική χρήση για διαφημιστικές εταιρείες,μεσιτικά γραφεία και συνεργασία με φωτογράφους για κοινωνικές εκδηλώσεις».
Το multi copter με έξι έλικες και έξι ηλεκτροκινητήρες και την κάμερα στην βάση του απαθανατίζει τοπία από ψηλά, σε μορφή εικόνων και βίντεο. Ο Νίκος Μπακούρος έχει δει από ψηλά την Αχάια Κλάους, τα Υψηλά Αλώνια, τον Φάρο, το Ρίο, τη Γέφυρα. «Η πόλη από ψηλά είναι ωραία. Πολύ πιο ωραία από ότι τη βλέπεις από το έδαφος».


Ο Νίκος Μπακούρος πετά συνήθως στα 100 με 200 μέτρα ύψος και η διάρκεια κάθε πτήσης ποιικίλη, από 5 έως 15 λεπτά ανάλογα τον χρόνο αντοχής της μπαταρίας για τη λήψη των φωτογραφιών ή του βίντεο. Όπως αναφέρει, το multi copter είναι ασφαλές μέσο, ωστόσο «αυτό δεν είναι παιχνίδι. Δεν μπορεί να το πάρει ο οποιοσδήποτε να το σηκώσει και να πετάξει. Εγώ είμαι αερομοντελιστής από το 1990. Έχω κάποια χρόνια εμπειρίας στα τηλεκατευθυνόμενα και θέλει κάποια εξάσκηση.»
 
Επιπρόσθετα, ακρίβεια απαιτεί και η λήψη της φωτογραφίας, προκειμένου ο φακός να εστιάσει σωστά, ενώ οι καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν τη λήψη και ειδικά στην περίπτωση έντονων ανέμων.
«Προσπαθώ να μην κάνω επεξεργασία στο υλικό που τραβάω, δεν θέλω, προσπαθώ να το τραβήξω εξαρχής όσο καλύτερα γίνεται».


Ο Νίκος Μπακούρος έχει μια απαιτητική καθημερινότητα. Διατηρεί στην Πάτρα κατάστημα με βιομηχανικά είδη, βιομηχανικά και ιατρικά αέρια και οι ώρες εργασίας του είναι αρκετές, ενώ αφιερώνει χρόνο και στην οικογένειά του. Είναι παντρεμένος και έχει ένα αγοράκι τρεισήμισι χρόνων. Παρόλα αυτά πάντα ξεκλέβει λίγο χρόνο για το αγαπημένο του χόμπι, γιατί όταν κοιτάς από ψηλά βλέπεις… καλύτερα.

 
Πηγή: THE BEST
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ 

2 σχόλια:

  1. Καλησπερα σας.Εχω αγορασει για τον γιο ενα αεροπλανακι και θα ηθελα βοηθεια για να το πεταξουμε.Οποιαδηποτε πληροφορια απο εσας θα βοηθησει.Ευχαριστω και περιμενω καποια απαντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ αναγνώστη, για να απευθύνεσαι σε εμάς υποθέτουμε ότι είσαι από Πάτρα. Παρακάτω μπορείς να διαβάσεις μερικά μέρη όπου θα βρεις σχετικές πληροφορίες:

      Μοντελοδρόμιο στην Πάτρα: Η πίστα είναι ανοικτή Δευτέρα & Τετάρτη από τις 17:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 11:00 το πρωί.Bρίσκεται στο 13ο χιλιόμετρο της Πατρών – Τριπόλεως, στην Καλλιθέα Πατρών. Κινητά: 6979330281 / 6979330283, http://www.montelodromio.gr/

      Μπορείς να μάθεις πάρα πολλά σχετικά στο φόρουμ του http://www.modelteam.gr/index.php

      Εδώ http://www.rcgroups.com/forums/index.php αν ξέρεις αγγλικά.

      Εδώ http://www.aeromodelling.gr/

      Eπίσης μπορείς να βρεις αμέτρητα σχετικά βίντεα στο γιουτιούμπ και αν κάνεις σωτή αναζήτηση μπορεί να βρεις ακριβώς εκείνο που θέλεις. Για δες π.χ. αυτό που βρήκα εγώ εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=X3ZxIxeUDWU

      Ευχαριστούμε πολύ που μας διαβάζεις.
      ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

      Διαγραφή