Σάββατο 28 Μαΐου 2011

MET-Εκδηλώσεις για την τρίτη Ηλικία


Με την ευκαιρία του Εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2011, με θέμα «Μουσεία και Μνήμη», το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας ξεκινά ένα δεύτερο κύκλο εκδηλώσεων αφιερωμένο στην Τρίτη Ηλικία. Η πρώτη από τις εκδηλώσεις του νέου κύκλου συνδιοργανώνεται με την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού Ισότητας Φύλων, ΜΗΚΥΟ και Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Πατρέων, την εβδομάδα από 30 Μαΐου έως 3 Ιουνίου 2011 και έχει τίτλο:

«Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας Υποδέχεται την Τρίτη Ηλικία».

Η Τρίτη ηλικία αποτελεί ένα νέο κοινό για το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, το οποίο προσεγγίζει για πρώτη φορά. Η Τρίτη ηλικία αποτελεί κύριο φορέα μνήμης. Έχοντας διανύσει μια πορεία χρόνων, έχει αποθηκεύσει μέσα της αναμνήσεις εμπειριών και γεγονότων, ενώ έχει πιθανά στην κατοχή της τεκμήρια μνήμης, όπως παλιές φωτογραφίες, παλιά αντικείμενα κλπ., που θα μπορούσαν να εμπλουτίσουν πιθανά τις συλλογές του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας.

Στο πλαίσιο της εβδομάδας αυτής ομάδες μελών των ΚΑΠΗ της Πάτρας θα ξεναγηθούν στην έκθεση «Οι τηλεπικοινωνίες στη ζωή μας», θα παρακολουθήσουν  αποσπάσματα της ταινίας «Από τις Φρυκτωρίες στο Internet» θα συζητήσουν με τους υπεύθυνους του Μουσείου μνήμες τους, που σχετίζονται με παλιές τεχνολογίες που αφορούν το τηλέφωνο, τα τηλεγραφήματα κλπ και θα διερευνήσουν τις δυνατότητες περαιτέρω εθελοντικής συμμετοχής τους στις δράσεις του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας.

Οι συμμετέχοντες στη δράση θα έχουν τη δυνατότητα, εάν το επιθυμούν, να προσφέρουν στο Μουσείο παλιές φωτογραφίες που σχετίζονται με την εξέλιξη της τεχνολογίας, παλιά αντικείμενα και άλλο υλικό ή να δώσουν πληροφορίες σχετικές με την ύπαρξη τέτοιων αντικειμένων ή συλλογών, στο προσωπικό του Μουσείου. Μέσα από την παραπάμω δράση το Μουσείο ελπίζει να αναπτυχθεί μια γόνιμη συνεργασία με άτομα τρίτης ηλικίας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συνεχίσουν να είναι χρήσιμα προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε διάφορους τομείς του Μουσείου που πιθανά τους ενδιαφέρουν.

Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας  και  η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού Ισότητας Φύλων, ΜΗΚΥΟ και Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Πατρέων καλεί και όσους φίλους της τρίτης ηλικίας επιθυμούν να γνωρίσουν το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας να συμμετάσχουν στις παραπάνω εκδηλώσεις.

Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη κάτω από το Πάρκο της Ειρήνης και πίσω από το Εκκρεμές του Φουκώ.
Πληροφορίες:
Τηλ : 2610 969973, 969972, 996732
Φαξ :  2610 969799
Email: stmuseum@upatras.gr

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου