Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΦΕΣΤΙΒΑΛ «TANGO AKROPOLIS 2011»

Ε Κ Θ Ε Σ Η     “I LOVE  TANGO”

Η εικαστική έκθεση “I LOVE TANGO” που εγκαινιάζεται στο Ζάππειο Μέγαρο στις 2 Ιουνίου, θα λειτουργήσει μέσα στα πλαίσια ενός Φεστιβάλ ταγκό που οργανώνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, 1-5 Ιουνίου, και του οποίου οι νικητές θα σταλούν στο Μπουένος Άιρες να συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Mundial Del Tango, τον Αύγουστο του 2011.

            Οι 25 Έλληνες εικαστικοί, διακεκριμένοι αλλά και νεότεροι δημιουργοί εμπνέονται από το ταγκό σε δημιουργίες με καμβά και χρώματα, σε μέταλλο, σε ύφασμα, σε πλέξι ή σε μπρούτζο. Οι δημιουργίες είναι γεμάτες πάθος, ζωντάνια, χρώμα, στυλ και φινέτσα! Χέρια δεμένα σφιχτά που σε παρασύρουν στο χορό, σώματα κολλημένα που εκφράζουν πάθος (Σάμιος, Μυκονιάτη), πόδια που στροβιλίζονται στις φιγούρες του ταγκό (Ρουμπίνα Σαρελάκου), μια χορεύτρια που χορεύει ταγκό με μουσική υπόκρουση (Λίτη). Η ενέργεια των έργων έχει τόση ζωντάνια, κίνηση και πάθος που μας μαγεύει και μας ταξιδεύει. 

            Η έκθεση στηρίζεται και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Αργεντινής, του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδας, του Δήμου Αθηναίων και της Πρεσβείας της Αργεντινής στην Αθήνα.
            Η οργάνωση και ο συντονισμός έχει γίνει από την ART-LS (ΛΙΑΝΑ ΣΚΟΥΡΛΗ).

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου