Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

3.500 εκπαιδευτικοί για το σχολ. έτος 2011-2012


Περίπου 3.500 προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά και μείωση στον αριθμό των αναπληρωτών κατά 50% προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.

Οπως ανέφερε στη Βουλή, οι προσλήψεις για τη νέα χρόνια δεν θα ξεπεράσουν τις 3.500, ενώ πρόσθεσε ότι ο αριθμός των αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα μειωθεί κατά ένα πολύ μεγάλο αριθμό, περισσότερο από το 50%.

Ο αριθμός των 3.500 εκπαιδευτικών είναι αυτός που φέρεται να έχει ζητηθεί και θα προσδιορισθεί τελικά από την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Μάλιστα, η υπουργός υπενθύμισε στην ομιλία της ότι ήδη στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας υπάρχει μείωση των προϋπολογισμών που φθάνει μέχρι και το 50%. "Αυτή είναι η πραγματικότητα και τη ζουν όλοι", τόνισε χαρακτηριστικά.
Αξίζει να επισημανθεί ότι πέρυσι οι μόνιμοι διορισμοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας είχαν ανέλθει σε 2.825, ενώ είχαν συνταξιοδοτηθεί 11.446.


Την ίδια στιγμή, η κ. Διαμαντοπούλου προετοίμασε το έδαφος για νέες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων αλλά και νέο "χάρτη" στην ανώτατη εκπαίδευση."Θα ζητήσουμε από τον κάθε δήμαρχο, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς φορείς, να παρουσιάσουν στο επόμενο οκτάμηνο σχολικό χάρτη σε κάθε περιοχή", δήλωσε η υπουργός Παιδείας.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου