Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Στη 17η θέση το Μετσόβιο


Σε μια εποχή που τα ελληνικά πανεπιστήμια βάλλονται από παντού, έρχεται μια τιμητική διάκριση για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, για να κάνει περήφανη ολόκληρη την πανεπιστημιακή κοινότητα. Το ίδρυμα της Αθήνας κατατάχθηκε στη 17η θέση μεταξύ των 100 καλύτερων ερευνητικών ιδρυμάτων στην Ευρώπη και στη 10η μεταξύ των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το 2009 το ΕΜΠ κατείχε την 47η θέση στην ίδια κατάταξη αλλά κατάφερε να κάνει απίστευτο άλμα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Η Ευρωπαϊκή Κατάταξη Ερευνας (ER-Rank)  βασίζεται στα ετήσια δεδομένα που παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορούν την αξιολόγηση των ευρωπαϊκών ερευνητικών ιδρυμάτων που έχουν χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα τελευταία χρόνια.

Τα κριτήρια με τα οποία αξιολογήθηκαν τα ερευνητικά ιδρύματα αφορούν τις επιδόσεις τους στα χρηματοδοτούμενα προγράμματα, στη δραστηριότητα και τη συμμετοχή τους σε συνέργειες με άλλους εταίρους, καθώς και στην ευρύτητα του φάσματος των ερευνητικών τους πεδίων.

"Σε μια δύσκολη εποχή οι ερευνητές του ΕΜΠ κατάφεραν μια διεθνή προβολή για τη χώρα μας, αλλά και να δώσουν ένα μήνυμα ότι το Πολυτεχνείο και η έρευνα στην Ελλάδα είναι εδώ", τόνισε στο ΕΘΝΟΣ ο πρύτανης του ΕΜΠ Σίμος Σιμόπουλος και κατέληξε: Δίνουμε υπόσχεση στην κοινωνία ότι θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε καλύτερα του χρόνου, κάτι που εκτός από το στοιχείο της ηθικής αναγνώρισης έχει και ουσιαστικά ερευνητικά ωφελήματα. τα οποία στηρίζουν τη λειτουργία των ΑΕΙ.

Η συνολική κατάταξη ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου