Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Φωτοβολταϊκά: εγκαινιάστηκε ο μεγαλύτερος σταθμός οροφής στην Ελλάδα


Τη μεγαλύτερη στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις της Solyndra στη Νοτιοανατολική Ευρώπη εγκαινίασε, η επιχειρηματική μονάδα Φωτοβολταϊκών Hermes του Ομίλου Γιαννίδη.
 
Πρόκειται για φωτοβολταϊκό σταθμό δυναμικότητας 750 kW εγκατεστημένο στην οροφή της βιομηχανίας χρωμάτων VITEX, η οποία ανήκει στον ίδιο Όμιλο. Αποτελεί μία περίπλοκη εφαρμογή η οποία λαμβάνει υπόψη της την κλίση της οροφής, τους δυνατούς τοπικούς ανέμους, καθώς και τις αυξημένες απαιτήσεις για αντισεισμική προστασία και  πυροπροστασία λόγω των εύφλεκτων προϊόντων που παράγονται.

Το έργο εγκαινίασε ο Πρόεδρος ΕΜΕΑ της Solyndra κος Clemens Jargon κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην οποία παρέστησαν επιχειρηματίες, τραπεζικοί και παράγοντες της αγοράς ενέργειας. Ο κος Jargon δήλωσε ότι «είμαστε υπερήφανοι για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου το οποίο καλύπτει τις πολυσύνθετες ανάγκες μίας λειτουργούσας βιομηχανίας, προσφέρει υψηλές αποδόσεις και μεγάλο χρόνο ζωής σε έναν απαιτητικό επενδυτή αλλά και τοποθετεί δυναμικά τη Solyndra και την HERMES στο χάρτη της Ελληνικής αγοράς Φωτοβολταϊκών στις στέγες».

Εκτός από τη Solyndra, ο εξοπλισμός χρησιμοποιήθηκε από κορυφαίες εταιρίες του κλάδου: την PowerOne για αντιστροφείς ισχύος και την LappGroup για τις καλωδιώσεις. Για το συγκεκριμένο έργο, το οποίο είναι το δεύτερο που υλοποιεί ο Ομιλος Γιαννίδη στις ιδιόκτητες οροφές του και ένα από τα πολλά που έχει σχεδιάσει για πελάτες του, οι επιφάνειες προετοιμάστηκαν με ειδικές ανακλαστικές μεμβράνες και βαφές επίσης παραγωγής της Vitex, οι οποίες εκτός από την βελτιστοποίηση της Φωτοβολταϊκής μετατροπής συμβάλλουν στη μείωση της θερμοκρασίας εντός των κτιρίων τους καλοκαιρινούς μήνες και συνεπώς στην εξοικονόμηση πόρων από τη μείωση των εξόδων κλιματισμού.

Όπως σημείωσε ο εντεταλμένος αντιπρόεδρος του Ομίλου κος Αρμόδιος Γιαννίδης «με αυτό το έργο υπογραμμίζουμε τη στρατηγική στόχευση του Ομίλου και των σημάτων Vitex & Hermes για δημιουργία προϊόντων και παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν αφενός στην εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια, αφετέρου στην παραγωγή ενέργειας μέσω ΑΠΕ, ως συντονισμένες ενέργειες για τον εκμηδενισμό του ενεργειακού αποτυπώματος των κτιρίων».

Πηγή: Εconews
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

1 σχόλιο:

  1. Είναι σπουδαίο που γίνονται τέτοιες προσπάθειες εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας με φωτοβολταικα επειδή η χώρα μας τα έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή