Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σιτάρι & Ψωμί» είναι η εξοικείωση των παιδιών με την παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής του ψωμιού, μέσα από εμπειρία και πράξη!
Συγκεκριμένα, τα παιδιά:
- έρχονται σε επαφή με αυθεντικά παραδοσιακά εργαλεία και σκεύη όπως το δρεπάνι, το παραδοσιακό δίκρανο (πιρούνα), τον βολόσυρο (σβάρνα), το κόσκινο και την πινακωτή,
- παίρνουν στα χέρια τους σιτάρι,
- αλέθουν το σιτάρι τους γυρνώντας τον αυθεντικό πετρόμυλο,
- παραλαμβάνουν το αλεύρι τους και το κοσκινίζουν με ατομικά σκεύη,
- πλάθουν το ζυμάρι, κάθε παιδί στην προσωπική του λεκάνη,
- ανακαλύπτουν τα υλικά που χρειάζονται για την κατασκευή του ψωμιού: αλεύρι, νερό, αλάτι και προζύμι, τα οποία ανακατεύονται από τα ίδια,
- αποφασίζουν το σχήμα που επιθυμούν να δώσουν στο ψωμί τους και αφήνουν το ζυμάρι να «ξεκουραστεί» για να φουσκώσει και
- λαμβάνουν πληροφορίες για το ψήσιμο του ψωμιού στο φούρνο.
Τέλος, σε ατομικά δοχεία με λαδόκολλα για να μην κολλήσει το ζυμάρι, όλα τα παιδιά παίρνουν μαζί τους το ψωμί που ζύμωσαν!
Το πρόγραμμα είναι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά
Α΄, Β΄ και Γ΄ δημοτικού.
Υλοποιείται όλους τους μήνες του σχολικού έτους.
Συνολική διάρκεια: έως 2 ώρες
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 26340 27987
Ουρανία Νικοπούλου – Υπεύθυνη Κρατήσεων
Υλοποιείται όλους τους μήνες του σχολικού έτους.
Συνολική διάρκεια: έως 2 ώρες
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 26340 27987
Ουρανία Νικοπούλου – Υπεύθυνη Κρατήσεων
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου