Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

«ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ» - 01-31 Μαΐου 2012

www.medsoscleanup.gr
 
Συμμετέχοντας στην… Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών Ακτών, Βυθού και άλλων Φυσικών Περιοχών

Φέτος η πανελλαδική εκστρατεία, που πραγματοποιείται από 1 έως 31 Μαΐου 2012 και συντονίζει το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙOΣ SOS για 17η συνεχή χρονιά, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της βιώσιμης αλιείας.
 
Ελάτε και εσείς στην παρέα της εκστρατείας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» για να καθαρίσουμε ακόμη περισσότερες φυσικές περιοχές της χώρας μας και να τονίσουμε ότιη προστασία του περιβάλλοντος είναι μια προσωπικά υπεύθυνη στάση  που ενδυναμώνει το ρόλο και τα δικαιώματά μας ως πολιτών.

 Τα «μυστικά» της εκστρατείας μας:

·      Στην εκστρατεία αυτή πρωταγωνιστές είναι οι ενεργοί πολίτες-εθελοντές! Δεν μένει κανείς «απ’ έξω»: ˙ μαθητές, εκπαιδευτικοί, δύτες, ψαράδες, περιβαλλοντικές ΜΚΟ και σύλλογοι, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, τουριστικές και άλλες επιχειρήσεις, ακόμα και μεμονωμένοι πολίτες, όλοι μπορούν να συμμετάσχουν!

·      Αποφασίζουμε τον τόπο και το χρόνο που θα πραγματοποιήσουμε τον καθαρισμό και συμπληρώνουμε την ηλεκτρονική «φόρμα συμμετοχής» ή εναλλακτικά στέλνουμε την επισυναπτόμενη φόρμα συμμετοχής συμπληρωμένη με φαξ στο 210 – 8228795 ή με e-mail στο events@medsos.gr.

·       Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS  λειτουργεί επιβοηθητικά στέλνοντας σακούλες απορριμμάτων και έντυπο ενημερωτικό υλικό (η αφίσα της εκστρατείας με σχετικό ενημερωτικό υλικό και το Φύλλο Καταγραφής Απορριμμάτων και Παρατήρησης Φυσικών Περιοχών), και «ανεβάζοντας» στην ιστοσελίδα του πληροφοριακό υλικό για να ικανοποιήσει ακόμα και τα πιο ανήσυχα πνεύματα.

·      Επιπρόσθετα, παράλληλα με τον πανελλαδικό συντονισμό της εκστρατείας, διοργανώνει ανοιχτούς κεντρικούς καθαρισμούς και δίνει ραντεβού, με όσους θέλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με την οργάνωση!

·      Δεν περιοριζόμαστε στη συλλογή και διαλογή των απορριμμάτων, αλλά συμπληρώνουμε το «Φύλλο Καταγραφής Απορριμμάτων και Παρατήρησης Φυσικών Περιοχών»[1] και καταγράφουμε με ακρίβεια το είδος των απορριμμάτων που συναντάμε σε φυσικά οικοσυστήματα, τις πιθανές πηγές προέλευσής τους, καθώς και τα προβλήματα των περιοχών που «επισκεπτόμαστε».

Για περισσότερες πληροφορίες:

Μυρσίνη Κουκιάσα, Υπεύθυνη Συντονισμού Εκστρατείας, τηλ/φαξ : 210 8228795, email: events@medsos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου