Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Αποτελέσματα 19ου διαγωνισμού μαθητικών εντύπων από ΤΑ ΝΕΑ για τα δημοτικά

Καλύτερη εφημερίδα Δημοτικού: «Επικοινωνία» του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκύδρας Πέλλας. 
Στο τεύχος Μαρτίου της «Επικοινωνίας» οι μαθητές αφιερώνουν το μεγαλύτερο κομμάτι της εφημερίδας στα έθιμα της Τσικνοπέμπτης, της Αποκριάς, της Καθαρής Δευτέρας, αλλά και τον εορτασμό του ερχομού της άνοιξης ανά τον κόσμο. Την προσοχή τού αναγνώστη κεντρίζουν αμέσως η «Χιονάτη» και τα «Τρία Γουρουνάκια», δύο παλιά παραμύθια σε σύγχρονη εκδοχή.  


Το βραβείο καλύτερου ρεπορτάζ Δημοτικού πήρε το διθέσιο Δημοτικό Σχολείο Γλινάδου - Νάξου με την εφημερίδα «Αμπελαιώνας".  Ενα ταξίδι στο παρελθόν επιχείρησαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γλινάδου. Κατέγραψαν και φωτογράφισαν την εκδρομή τους σε ένα ανακαινισμένο ελαιοτριβείο στο χωριό Δαμαλά και μαζί την παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής λαδιού. Δοκίμασαν το μάγκανο και τον άδραχτο και κατάλαβαν με πόσο μόχθο παραγόταν το πολύτιμο αυτό στοιχείο της διατροφής μας. 


Το βραβείο καλύτερης εμφάνισης εφημερίδας Δημοτικού απέσπασε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σίνδου Θεσσαλονίκης με την εφημερίδα του "Τα παιδιά του 3ου εν δράσει". Εσωτερικά θυμίζει μπλε, μαθητικό τετράδιο. Το χριστουγεννιάτικο τεύχος της εφημερίδας «Εν Δράσει» φιλοξενεί σύντομα αλλά ενδιαφέροντα ρεπορτάζ για την εφεύρεση της τυπογραφίας, το σωστό κολατσιό στο σχολείο και την παχυσαρκία στην Ελλάδα, την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού αλλά και μια συνέντευξη με τον προπονητή μπάσκετ Μπάμπη Δρακουλίδη.


Το ημερολόγιο των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κομποτίου Αρτας απέσπασε το μεγάλο ειδικό βραβείο για τον Πολιτισμό. Κάθε μήνας είναι αφιερωμένος σε έναν έλληνα λογοτέχνη ή ποιητή. Στις σελίδες του ημερολογίου του Δημοτικού Σχολείου Κομποτίου για το 2012, ο αναγνώστης μπορεί να διαβάσει σύντομα βιογραφικά στοιχεία, αλλά και αποσπάσματα έργων Ελλήνων που ξεχώρισαν για το έργο και την προσφορά τους στον πολιτισμό. 

Το βραβείο καλύτερης επιλογής θεμάτων απέσπασε το 2ο 8θέσιο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας με την εφημερίδα του "Τα ανήσυχα μολύβια". Γιατί έκλεισε η παιδική βιβλιοθήκη της Αμφισσας; Διαδίκτυο ή βιβλίο; Οι μαθητές του 2ου Οκταθέσιου Δημοτικού Αμφισσας παραμένουν «ανήσυχοι». Κάνουν έρευνα και γράφουν με μεράκι για ό,τι τους απασχολεί. Ανάμεσα στα ρεπορτάζ τους ξεχωρίζουν τα χιουμοριστικά κειμενάκια τους: οι συνεντεύξεις με την Ωραία Ελένη και τον Αχιλλέα, αλλά και η δίαιτα του Οβελίξ. 

Επίσης επαίνους έλαβαν  το «Τελευταίο Θρανίο» από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης, η «Δική μας Όμορφη Λίμνη» των μαθητών του Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων της Φιλεκπαιδευτική Εταιρείας, η «L’echo journal franco-hellenique» από το Εκπαιδευτήριο «Αγιος Παύλος", ο «Ονειροκουβαλητής» του 14ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας. Επιπλέον και η «Μικρή μας Πολιτεία», η ηλεκτρονική εφημερίδα του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς. 

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου