Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Δείτε μια καταπληκτική ταινία που αναπαριστά τη Δίολκο, την οδό μεταφοράς πλοίων από τον Κορινθιακό στο Σαρωνικό κόλπο στην αρχαιότητα

Θέλετε να μάθετε και να δείτε ακριβώς πώς μεταφέρονταν τα καράβια στην αρχαιότητα από τον Κορινθιακό στο Σαρωνικό κόλπο; Η μεταφορά αυτή γινόταν γρήγορα και εύκολα χρησιμοποιώντας το Δίολκο, ένα ειδικής κατασκευής πλακόστρωτο δρόμο που συνέδεε τις δύο άκρες του Ισθμού της Κορίνθου, πάνω στον οποίο σύρονταν κατά την αρχαιότητα από δούλους, τα πλοία από τον Κορινθιακό στον Σαρωνικό Κόλπο και αντίστροφα. Ο Δίολκος λειτούργησε για πάνω από 1500 χρόνια χάρις σε συνδυασμένες τεχνολογίες ναυπηγικής και μηχανικής και κομμάτια του υπάρχουν μέχρι και σήμερα.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε ακριβώς τις εργασίες που γινόντουσαν για το πέρασμα ενός καραβιού από τον έναν κόλπο στον άλλον. Πρόκειται για ένα έργο-συμβολή στην μελέτη της αρχαίας ελληνικής Τεχνολογίας, μια παραγωγή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας σε συνεργασία με την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας.

Δημιουργοί της ταινίας είναι οι Θ.Π. Τάσιος, Ν. Μήκας, Γ. Πολύζος, οι οποίοι έχουν λάβει ως τώρα δύο βραβεία:

Καλύτερης ταινίας αναφερόμενης στην αρχαιότητα στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Κύπρο (Νοέμβριος 2009) και

Καλύτερης εκπαιδευτικής ταινίας στην 8η Διεθνή Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας του Μεσογειακού Χώρου στην Αθήνα (Μάιος 2010).  


Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου