Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Μέσα σε ένα σχολείο για κορίτσια που θα γίνουν βασίλισσες ομορφιάς στη Βενεζουέλα

Young girl on the catwalk at Giselle's beauty school

Η Βενεζουέλα έχει βγάλει πολλές επιτυχημένες βασίλισσες ομορφιάς, κερδίζοντας πέντε φορές και στη Μις Υφήλιος και στη Μις Κόσμος και οι Βενεζουαλινοί δεν βλέπουν τίποτα λάθος στο να στείλουν τα κορίτσια τους από την ηλικία των τεσσάρων ετών να φοιτήσουν σε σχολεία ομορφιάς που θα τους ανοίξουν το δρόμο στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Μια επίσκεψη στο σχολείο ομορφιάς Gisselle στα προάστια του Καράκας μπορεί να είναι ένα τρομαχτική εμπειρία.

Μία βίλα σε στιλ της δεκαετίας του 1960 έχει μετατραπεί σε ένα ζεστό σπίτι για βασίλισσες ομορφιάς, όπου διδάσκονται τα πάντα, από το πώς θα περπατήσουν μέχρι το πώς θα κρατήσουν ένα ποτήρι κρασί. Οι μαθήτριες από την ηλικία των τεσσάρων έως των 24 είναι άψογες, τα μεγαλύτερα κορίτσια μάλιστα περπατούν σε δωδεκάποντα.

Για την επίσκεψή της η δημοσιογράφος του BBC News, σιδέρωσε την πιο όμορφη μπλούζα της και φόρεσε το πιο κολακευτικό της παντελόνι. Ακόμη  κι έτσι όμως ήταν σαφώς άχαρη μπροστά σ' αυτά τα κορίτσια. "Τα μαλλιά πρέπει να είναι πάντα φρεσκολουσμένα, το make-up θα πρέπει να φαίνεται φυσικό, και θα πρέπει πάντα, πάντα να φοράτε ψηλά τακούνια», λέει ο Andrea Reyes, ο οποίος διδάσκει δεξιότητες στην πασαρέλα.

Μια 21χρονη γεμάτη
αυτοπεποίθηση, η Andreaείναι η ανιψιά του Gisselle Reyes, ιδρύτρια του σχολείου και πρώην βασίλισσα ομορφιάς η ίδια. Περιγράφει την ομορφιά ως οικογενειακή επιχείρηση. «Είναι η γλώσσα μας, γιατί έχουμε μεγαλώσει μαζί από μικρά», λέει.


 Στον πρώτο όροφο, η δημοσιογράφος παρακολουθεί ένα από τα μαθήματα του Ανδρέα Reyes. Τα μεγαλύτερα κορίτσια διδάσκονται πώς να περπατούν σε έναν ξύλινο διάδρομο σπαρμένο με προβολείς. Ο Reyes δίνει οδηγίες φωνάζοντας και ρυθμικά "τα χέρια χαλαρά, τους γοφούς προς τα εμπρός!"

Υπάρχουν κορίτσια σε όλα τα σχήματα και μεγέθη, μερικά έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και επιτυχία από ό, τι άλλα στο περπάτημα με τακούνια. Το δωμάτιο είναι γεμάτο καθρέφτες και τα κορίτσια παρακολουθούν τους εαυτούς τους κατά τη διάρκεια της πασαρέλας.

Οι διαγωνισμοί ομορφιάς αντιμετωπίζονται στη Βενεζουέλα όπως και οι αθλητικοί αγώνες  αλλού. Πολλά νέα  κορίτσια της
Βενεζουέλας ετοιμάζονται από νεαρή ηλικία για να πάρουν μέρος σε διαγωνισμούς. Από τα 160 κορίτσια που παίρνουν μαθήματα στη σχολή Gisselle, η πλειοψηφία είναι μεταξύ τεσσάρων και 11.


Οι γονείς συχνά ενθαρρύνουν τις κόρες τους γνωρίζοντας ότι αν μπορέσουν να επιτύχουν ως βασίλισσες ομορφιάς, το μέλλον τους ως προσωπικότητες και δημόσια πρόσωπα είναι εξασφαλισμένο.


Πηγή:  BBC News
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου