Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Σχετικά με τις ελλείψεις των σχολικών βιβλίων και τις οδηγίες του ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ για την αντιμετώπισή τους


Πάτρα, 3.9.12
Προς
Το ΙΤΥΕ-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ

Κοιν.
  • Περιφερειακή Δνση Π. & Δ. Εκπ/σης Δυτ. Ελλάδος
  • Δνση Π.Ε. Αχαΐας
  • Δημ. Σχολεία Ν. Αχαΐας
 
Αξιότιμοι, κυρίες και κύριοι,
μέσω της Δνσης Π.Ε. Αχαΐας λάβαμε κατάλογο με ελλείψεις/πλεονάσματα βιβλίων, καθώς και τις οδηγίες σας για τη διαχείριση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί.

Ένα μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων και βρισκόμαστε στην πολύ δύσκολη θέση να προσπαθούμε να λειτουργήσουμε με ελλείψεις ακόμη και σε βιβλία Γλώσσας & Μαθηματικών Α΄ τάξης. (Το σχολείο μας σας έχει δηλώσει ήδη ελλείψεις σε 47 τίτλους!)

Και ενώ, σύμφωνα με διαβεβαιώσεις σας, αναμενόταν η άμεση κάλυψη των ελλειμμάτων, με μια απλή ανακοίνωσή σας «πετάτε το μπαλάκι» της διαχείρισης της κρίσης, που με ευθύνη σας δημιουργήθηκε, στα σχολεία, επικαλούμενοι μάλιστα λόγους δημοσίου συμφέροντος (!).

Εμείς, ως σχολική μονάδα εγκαίρως τροφοδοτήσαμε το σύστημα με στοιχεία για τις ανάγκες μας, ήδη από τις 21.06.12, στοιχεία τα οποία μάλλον αγνοήσατε. 

Και σήμερα, με καλείτε, ως δντή του σχολείου, να επικοινωνήσω με τα 70 (!) σχολεία που ανήκουμε στη ίδια ομάδα προκειμένου να αναζητήσω τυχόν περισσεύματα, ενώ στη συνέχεια να σπεύσω σε κάθε γωνιά του νομού να προμηθευτώ όσα υπολείμματα προλάβω, πριν κάποιος άλλος με προλάβει.

Θεωρώ τις «οδηγίες» σας ως ομολογία αποτυχίας του έργου, δεδομένου ότι σημείο αναφοράς και μέτρο σύγκρισης δεν αποτελεί η περσινή «χρονιά της φωτοτυπίας», αλλά η αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να μας προμηθεύσει εγκαίρως τα διδακτικά μας εργαλεία. 

Αξιότιμοι, κυρίες και κύριοι,
σας δηλώνω την αδυναμία του σχολείου μας να διαχειριστεί κατά τον τρόπο που υποδεικνύετε το πρόβλημα και ζητώ την άμεση κάλυψη των ελλείψεων  που σας έχουμε εγκαίρως δηλώσει, ιδιαίτερα των πρώτων  τευχών.

Σε περίπτωση περαιτέρω καθυστέρησης και προκειμένου να προστατεύσω τη λειτουργία και το κύρος του σχολείου στο οποίο προΐσταμαι, θα βρεθώ στη δυσάρεστη θέση να απευθυνθώ με δημόσια επιστολή μου στον κ. υπουργό ζητώντας την παρέμβασή του για το θέμα, αλλά και την εξαίρεση της σχολικής μας μονάδας από τη σχεδιαζόμενη αξιολόγηση, μιας και η πολιτεία δε είναι συνεπής στα αυτονόητα.

Αν υπάρχουν ευθύνες από πλευράς μου παρακαλώ να καταλογισθούν.
Τυχόν δικές σας ευθύνες παρακαλώ να αναληφθούν.

Με τιμή

Ηλίας Γκοτσόπουλος
Δντής 39ου Δημ. Σχολείου Πατρών

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου