Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Μεγάλες στιγμές του ρεμπέτικου παρουσιάζονται από το 32ο Δημοτικό Σχολείο στο αμφιθέατρο του ΑΤΕΙ Πάτρας

Μεγάλες στιγμές του ρεμπέτικου τραγουδιού θα ζωντανέψουν μέσα από μία μουσικοχορευτική παράσταση που θα παρουσιάσουν οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του 32ου Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας σήμερα Τετάρτη 5 Ιουνίου και ώρα 8.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του ΑΤΕΙ Πάτρας.

Μία εικοσαμελής χορωδία με τη συνοδεία επαγγελματιών μουσικών θα ερμηνεύσει τραγούδια μεγάλων δημιουργών όπως οι Βαμβακάρης , Τσιτσάνης, Παπαχρήστου κ.α. επιχειρώντας να ξεδιπλώσει τη διαδρομή του ρεμπέτικου από τα Σμυρναίικα έως το έντεχνο λαϊκό τραγούδι. Στην παράσταση θα συμμετέχουν το χορευτικό και το θεατρικό τμήμα του Σχολείου που θα αποδώσουν τα βήματα αλλά και το κλίμα της εποχής του ρεμπέτικου.

Την μουσική επιμέλεια έχει η μουσικολόγος του σχολείου Ευη Βέρρα ενώ το χορευτικό σκέλος της παράστασης υπογράφει η χορογράφος και γυμνάστρια του σχολείου Εφη Μυλωνά και το θεατρικό κομμάτι η θεατρολόγος του σχολείου Δήμητρα Μπακοθανάση. Τα κείμενα είναι της δασκάλας Παναγιώτας Αθανασοπούλου και την παρουσίαση θα κάνουν οι Κυριακή Ψυχογιού και Δήμητρα Μπακοθανάση. Συμμετέχουν οι μουσικοί Ανδρέας Ζαφειρόπουλος – τραγούδι, Χάρης Γιαννόπουλος πιάνο, Ανέστης Αντώνης μπουζούκι, Γιώργος Κοκκινάρης μπουζούκι, Γιώργος Μπαράκος κοντραμπάσο, κρουστά.


« Το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα comenius που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης και έχει σχέση με την παράδοση και τον πολιτισμό» αναφέρει η αν. Διευθύντρια του 32ου Δημοτικού Σχολείου Παναγιώτα Σωτηροπούλου και συνεχίζει «επιλέξαμε να ασχοληθούμε με τη μουσική μας παράδοση και να μυήσουμε τα παιδιά στο ρεμπέτικο τραγούδι που έχει τις ρίζες του στη Σμύρνη καθώς η πόλη μας συνδέθηκε με το προσφυγικό στοιχείο. Η παράσταση που θα παρουσιάζουμε είναι το αποτέλεσμα μιας επίμονης προσπάθειας που έκαναν από κοινού μαθητές και εκπαιδευτικοί και πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα θα το απολαύσουν όλοι»
Η είσοδος στη εκδήλωση θα είναι ελεύθερη.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου