Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Εργαζόμενες κατσίκες με εισόδημα τουλάχιστον 14.900 δολάρια

Οι θάμνοι και τα μικρά δέντρα γύρω από τα αεροδρόμια θα μπορούσαν να προκαλέσουν πυρκαγιά. Γι' αυτό θα πρέπει να καθαρίζονται κάθε άνοιξη. Το Διεθνές Αεροδρόμιο του San Francisco όμως έχει ένα επιπλέον πρόβλημα: δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ανθρώπους ή μηχανές για να καθαρίσει τη χλωρίδα που φυτρώνει στην περιοχή του, επειδή δύο επαπειλούμενα είδη ζώων ζουν εκεί: το φίδι " endangered San Francisco garter" και ο βάτραχος "threatened California red-legged".

Για να λύσει λοιπόν το πρόβλημα των πυρκαγιών το αεροδρόμιο προσλαμβάνει τα τελευταία πέντε χρόνια 400 κατσίκες! Οι κατσίκες μπαίνουν στην περιοχή του αεροδρομίου που θέλει καθάρισμα και βόσκουν για δύο εβδομάδες έναντι της αμοιβής των 14.900 δολαρίων! Μάλιστα οι υπεύθυνοι είναι πάρα πολύ ευχαριστημένοι από την όλη βιολογική διαδικασία και από το αποτέλεσμα. Το ίδιο αεροδρόμιο χρησιμοποιεί για τη φύλαξή του και άλογα.
Η επιχείρηση των κτηνοτρόφων που παρέχει τις κατσίκες διαθέτει 4.000 ζώα τα οποία τα διαθέτει όχι μόνο σε αεροδρόμια, αλλά και όπου αλλού χρειάζονται.
Οι κατσίκες τους εργάζονται σε αυτοκινητόδρομους, σε κρατικά πάρκα, σε υπεραστικές ηλεκτρικές γραμμές και οπουδήποτε αλλού με υπερβολική βλάστηση.
 

 
Πηγές: http://www.smartplanet.com, http://bigstory.ap.org
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου