Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Υποβιβάζονται 34 Δημοτικά, 5 Νηπιαγωγεία, καταργούνται 31 Δημοτικά και 87 Νηπιαγωγεία απο Σεπτέμβρη

«Λουκέτο» μπαίνει από τον Σεπτέμβριο σε 118 σχολεία, ενώ άλλα 39 αναμένεται να συγχωνευτούν έπειτα από την υπογραφή του υπουργού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου για κατάργηση και συγχώνευση δημοτικών και νηπιαγωγείων σε όλη την επικράτεια.  
 
Σύμφωνα με την απόφαση, καταργούνται 87 νηπιαγωγεία και 31 δημοτικά (συνολικά 118), ενώ συγχωνεύονται αντίστοιχα 12 νηπιαγωγεία και 17 δημοτικά (σύνολο 39).

Τα δημοτικά σχολεία που καταργούνται είναι επτά στην περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής, από τρία στο νομό Ροδόπης και στο νομό Ευρυτανίας, από δύο στην Δ' Αθήνας και στους νομούς Ημαθίας και Λακωνίας, και από ένα στην Α' Αθήνας, στη Β' Θεσσαλονίκης και στους νομούς Ξάνθης, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Καρδίτσας, Πέλλας, Σερρών, Δωδεκανήσου, Εύβοιας, Φθιώτιδας και Φωκίδας.


Επίσης υποβιβάζονται 5 νηπιαγωγεία και 34 δημοτικά σχολεία. Προάγονται 2 δημοτικά, στα οποία όμως δεν θα δοθούν επιπλέον οργανικές θέσεις μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες που γίνονται στα κτίρια.

Εκτός από τις καταργήσεις, ιδρύονται 3 δημοτικά και 2 νηπιαγωγεία. Τα τρία δημοτικά σχολεία ιδρύονται στην Κηφισιά, στην Ηγουμενίτσα και στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων. Από ένα νηπιαγωγείο θα αποκτήσουν η Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας και ο Άλιμος Αττικής.

Το ύψος της εξοικονόμησης πόρων θα φτάσει στα 76.000 ευρώ για το 2013 (δεδομένου ότι οι αλλαγές υλοποιούνται στο μέσο του οικονομικού έτους) ενώ από το 2014 η εξοικονόμηση θα αγγίξει τις 228.000 ευρώ.

Δείτε τη λίστα με τα σχολεία που καταργούνται-συγχωνεύονται ΕΔΩ.

Πηγή: newsbomb.gr
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου