Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Πρώτη μεταξύ των ελληνικών εταιρειών η ΛΟΥΞ

Την πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών εταιρειών του κλάδου αλλά και την δεύτερη θέση στην κατηγορία των αναψυκτικών με γεύση κατέχει σταθερά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο η Λουξ Μαρλαφέκας, η οποία συνεχίζει να αυξάνει το μερίδιο της. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen, το μερίδιο αγοράς της στη κατηγορία αναψυκτικά με γεύση στο δίμηνο Απριλίου-Μαΐου του 2013 ανήλθε στο 19,1% έναντι 17% το αντίστοιχο διάστημα του 2012. 
 
Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατάφερε κατά το προαναφερόμενο διάστημα να αυξήσει κατά 17% τις θέσεις εργασίας της, συμβάλλοντας στην τόνωση της απασχόλησης.

 
Την ίδια ώρα, η πατρινή βιομηχανία αναψυκτικών συνεχίζει τις προσπάθειες για διεύρυνση του εμπορικού της δικτύου και εκτός Ελλάδας, πραγματοποιώντας ήδη εξαγωγές στην Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Κύπρο, Αλβανία, Ελβετία, Αυστραλία, Η.Π.Α., Καναδά, Παναμά και Κίνα, ενώ πρόσφατα στράφηκε στην αγορά των Αραβικών Εμιράτων, Ισραήλ και Ουκρανίας όπου η ζήτηση για τα εισαγόμενα προϊόντα είναι μεγάλη.

Επενδύσεις

Να σημειωθεί ότι η Λουξ κατά τη διάρκεια της τελευταίας εξαετίας (από 2007-2012) προχώρησε σε επενδύσεις συνολικά 13,3 εκατ. Ευρώ, οι οποίες έγιναν αποκλειστικά και μόνο με την χρήση ιδίων κεφαλαίων. Οι παραπάνω επενδύσεις αφορούσαν μεταξύ άλλων στην έναρξη λειτουργίας τον Απρίλιο του 2009 της νέας Βιομηχανικής μονάδας που βρίσκεται στο Αίγιο με στόχο την καθετοποίηση της παραγωγής της συσκευασίας P.E.T.

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου