Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013

Και πού πάει το πράγμα;


Όταν αυξήθηκε το ωράριο των καθηγητών και εκείνοι απείλησαν με απεργία πάρα πολλοί είπαν "έλα μωρέ, πώς κάνουν έτσι για δύο ώρες;". Όμως η αύξηση του ωραρίου τους για δύο ώρες οδηγεί σε υπεράριθμους εκπαιδευτικούς, χωρίς οργανική θέση, που τελικά οδηγούνται σε διαθεσιμότητα. Άσε τα σχολεία που κλείνουν. Και ακόμα δεν ασχολήθηκαν με την Πρωτοβάθμια.....

Διάβασα το έντυπο του Υπουργείου με το οποίο ενημερώνονται οι συνάδελφοι ότι χάνουν τη δουλειά τους μέσα σε μια μέρα και μου σηκώθηκε η τρίχα...     Ενημέρωση για διαθεσιμότητα

Και αυτό με τους σχολικούς φύλακες; Αυτοί εκεί μέσα έχουν τουλάχιστον 3 ο καθένας να τους φυλάνε και τα σχολεία θα μείνουν πάλι στο έλεος του κάθε εξωσχολικού, γιατί πρέπει κάποιους να διώξουν. Να διώξουν τους παρατρεχάμενούς τους και όλους αυτούς που έχουν μπει νύχτα! Εγώ που είμαι λαός και υποφέρω από δάνεια, φόρους, ανεργία, ακρίβεια κλπ. κλπ. θέλω επίσης να δω να "απολύεται" και ένα ποσοστό των βουλευτών και των υπαλλήλων της Βουλής! Και θέλω πριν βάζουν υποψηφιότητα για βουλευτές να δίνουν ΑΣΕΠ και να περνάνε από ψυχομετρικά και κυρίως IQ τεστ! Άι σιχτίρ πια!

Διάβασα στο newsit.gr ότι ετοιμάζουν τρομερά πράγματα για το μέλλον μας, έτσι για να εξορθολογήσουν την παιδεία....

"Φαίνεται πως οι εκπαιδευτικοί των τεχνικών λυκείων ήταν μόνο η αρχή και όλα δείχνουν ότι ο αριθμός των 2.500 εργαζόμενων που βγήκαν σε διαθεσιμότητα ήταν μικρός σε σχέση με το σχέδιο για το άμεσο μέλλον.
Οι πληροφορίες μιλούν για ριζική μείωση των σχολικών μονάδων και των τμημάτων που σε συνδυασμό με την αύξηση ωραρίου θα οδηγήσει σε υπεράριθμους εκπαιδευτικούς αλλά και σε εκπαιδευτικούς χωρίς οργανική θέση, δηλαδή εκπαιδευτικούς έτοιμους προς διαθεσιμότητα με βάση τους νέους νόμους.


Ήδη η αύξηση ωραρίου έχει δρομολογηθεί. Μέχρι το Σεπτέμβριο του 2014, μέχρι την έναρξη της μεθεπόμενης σχολικής χρονιάς δηλαδή, δρομολογείται και η μείωση κατά 7% ως 10% των σχολικών μονάδων και των τμημάτων μέσω συγχωνεύσεων.
Έτσι θα προκύψει μια σειρά εκπαιδευτικών χωρίς οργανική θέση, ενώ θα αυξηθεί και ο αριθμός εκείνων που δεν συμπληρώνουν τις απαραίτητες ώρες εργασίας.

Ουσιαστικά μέσα στους επόμενους 17 μήνες αναμένεται να βγουν σε διαθεσιμότητα από τον χώρο της εκπαίδευσης 10.000 νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές.

Εκείνοι που φαίνεται ότι είναι στην “πρώτη γραμμή” είναι κυρίως γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής και ξένων γλωσσών, αλλά και θεολόγοι, κοινωνιολόγοι, μουσικοί και καθηγητές καλλιτεχνικών μαθημάτων, όμως μετά την αύξηση του ωραρίου φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί κλπ μπαίνουν επίσης στο στόχαστρο".


Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου