Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Γνωρίστε τον Stephen Wiltshire και το θαυμαστό ταλέντο του

O Stephen Wiltshire είναι ένας καλλιτέχνης- θαύμα που μπορεί να δει μια πόλη για μια φορά και μετά να τη ζωγραφίσει με όλες της τις λεπτομέρειες από μνήμης!  


Του απονεμήθηκε το βραβείο MBE για τις υπηρεσίες προς τον κόσμο της τέχνης το 2006. Σπούδασε Καλές Τέχνες στο City & Guilds College Art και το έργο του είναι δημοφιλές σε ολόκληρο τον κόσμο.
 

Ο
Stephen Wiltshire γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1974. Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του σαν παιδί ήταν βουβός, και δεν σχετιζόταν με άλλους ανθρώπους. Σε ηλικία τριών ετών, διαγνώστηκε ως αυτιστικός. Δε μιλούσε και ζούσε αποκλειστικά στο δικό του κόσμο.



Στην ηλικία των πέντε ετών, ο Stephen εστάλη στο σχολείο Queensmill στο Λονδίνο, όπου παρατηρήθηκε ότι το μόνο χόμπι που του άρεσε ήταν το σχέδιο. Σύντομα έγινε φανερό ότι επικοινωνούσε με τον κόσμο μέσα από τη γλώσσα του σχεδίου. Ξεκίνησε με ζώα, μετά με τα λεωφορεία του Λονδίνου, και, τέλος, με τα κτίρια. Τα σχέδιά του δείχνουν μια αριστοτεχνική προοπτική, μια ιδιότροπη γραμμή και αποκαλύπτουν ένα φυσικό έμφυτο ταλέντο.



Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε μια μελέτη που έγινε πάνω στο ταλέντο του και στο πόσο πιστά αποδίδει όσα απομνημονεύει με τη φωτογραφική του μνήμη. ΑΠΛΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!


Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου