Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Ο Χάρης Ιωάννου στους φιναλίστ του Google Science Fair


Θυμάστε το βραβευμένο Χάρη Ιωάννου που είχε φτιάξει στο γκαράζ του σπιτιού του μια συσκευή ενίσχυσης κινήσεων παλάμης, εμπνευσμένος από τα κινητικά προβλήματα της γιαγιάς του; Ε, λοιπόν ο χαρισματικός αυτός νεαρός, 18 χρονών σήμερα, διεκδικεί σήμερα μία θέση στο Google Science Fair.

Ειδικότερα: Ο Χάρης Ιωάννου είναι ένας από τους πέντε φιναλίστ της ηλικιακής κατηγορίας 17-18 ετών (οι υπόλοιποι 10 είναι της κατηγορίας 13-14 και 15-16). Είναι ο μόνος Ευρωπαίος, με τους συνυποψηφίους της κατηγορίας του να προέρχονται όλοι από τις ΗΠΑ.


Αυτό που έχει εφεύρει ο Χάρης, όπως εξηγεί και στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού Google Science Fair, είναι ένα μεταλλικό γάντι (exoskeleton) που βοηθά, στηρίζει και ενισχύει την κίνηση της ανθρώπινης παλάμης, προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους που πάσχουν από αναπηρία στα άνω πλευρά.


Μέχρι στιγμής ο Χάρης έχει διακριθεί για το έργο του στα εξής: Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων 2012, ο Χάρης απέσπασε το πρώτο βραβείο, ενώ στο 24ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για Νέους Επιστήμονες που πραγματοποιήθηκε στην Μπρατισλάβα πέρυσι τον Σεπτέμβριο κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Μηχανική, κερδίζοντας και χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ. Μεταξύ άλλων, τιμήθηκε και από τη Unicef για τη συμβολή του στη βελτίωση της ζωής των ατόμων με αναπηρία.
Το Google Science Fair θα πραγματοποιηθεί στις 21-24 Σεπτεμβρίου στην Καλιφόρνια.


 
ΜΠΡΑΒΟ, ΧΑΡΗ! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Αναρτήθηκε από:  ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου